Chili con Carne lekker pittig

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

  • Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

  • Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

  • Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

  • Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

  • Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

  • Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

    Chili con Carne lekker pittig

Mijn eigen recept losjes gecombineerd met elementen van andere chili-recepten op internet, plus een pittige versie zoals deze was ik nog niet tegen gekomen.
Enjoy!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Ingrediënten:

-500 g rundergehakt
-Gehaktkruiden
-Blik bruine bonen (800 g)
-Blik kidneybonen (400 g)
-Potje zongedroogde tomaten op olie (280 g), gebruik ongeveer de helft.
-2 grote uien
-4 teentjes knoflook
-2 blikken tomaten van 400 g
-Blikje tomatenpuree van 70 gram
-Verse Koriander (klein bosje)
-Paprika (rood)
-Spaanse pepers (3 tot 5)
-Chorizo-worst
-Oregano (theelepeltje)
-Zout (half theelepeltje)
-Peper (versgemalen)
-Bouillonblokje
-Cayennepeper (theelepeltje)
-Paprikapoeder (theelepeltje)
-Eventueel kun je nog wat Harissa toevoegen (naar smaak).

-En om je Chili extra lekker (en pittig) te maken: voeg je tenslotte nog een fijngesneden Madame Jeanette of Adjuma toe (als je eraan kunt komen).
Ik vind de smaak van deze pepers bijzonder goed passen bij Chili con carne.
Maakt de Chili ook meteen lekker pittig.
-Evt. vervang je de spaanse pepers door een gele paprika of rode puntpaprika (als het anders bij elkaar iets te pittig wordt).

-Andere optie (iets minder pittig): haal bij de toko een zakje gedroogde Rawit-pepertjes, maal ze in je koffiemolen (in zijn geheel), en voeg een theelepeltje van het poeder toe aan je Chili.
Dit geeft een lekkere lichtpittige smaak zonder te overheersen.

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 744,35 kcal
Koolhydraten 63,98 g
Eiwitten 51,09 g
Vetten 25,55 g
Benodigdheden
Grote hapjespan of braadpan, met een bodem die de warmte goed verdeelt (belangrijk voor gelijkmatig sudderen) zoals bijv. een gietijzeren braadpan, electrische koffiemolen, snijplank, scherp koksmes of santoku, knoflookpers.

Bereidingswijze

Bereiding:

-Kruid het gehakt minimaal 30 min. voor je het gaat bakken
(het moet minimaal een half uur 'besterven').
-Was de paprika en de pepers.
-Snij de paprika tot blokjes/stukjes (verwijder de zaadlijsten en zaadjes).
-Snij de spaanse pepers in kleine stukjes (verwijder de zaadlijsten en zaadjes).
-Schil twee uien en snij/hak ze in stukjes (hoe groot bepaal je zelf).
-Open een 800 grams blik bruine bonen, gooi de inhoud in een vergiet en spoel de bonen even goed af. Laat de bruine bonen uitlekken in het vergiet.
-Open twee blikken gepelde tomaten, snij de tomaten klein, snij de topjes eraf en gooi die weg.
Leg de fijngesneden tomaten op een bordje.
-Spoel een klein bosje koriander af, snij het fijn.
-Pel 3 tot 5 (naar smaak) teentjes knoflook.
-Snij zo'n 6 cm van de Chorizo-worst af, verwijder het vel, en snij de chorizo in zo klein mogelijke stukjes (het is zoutig, dus je wilt kleine stukjes).
-Zet alle benodigde kruiden klaar.

-Bak het gehakt rul en bruin in een grote braadpan of hapjespan.
-Voeg de uien toe (schuif het gehakt wat aan de kant) en fruit de uien.
De uien mogen een beetje bruin bakken.
-Voeg dan de paprika, de spaanse pepers, en de Chorizo toe en bak die een paar minuten mee.
-Pers de knoflook boven de pan en bak die kort mee.
-Zet het vuur lager en voeg de kruiden toe. Vergeet het bouillonblokje en de koriander niet.
-Open een potje zongedroogde tomaten, haal ongeveer de helft van de zongedroogde tomaten met een vorkje uit het potje en voeg die toe aan de pan (laat de olie achter), bewaar het potje in de koelkast.
-Voeg de madame Jeanette / Adjuma / gemalen Rawit toe (optioneel).
-Voeg 100 á 200 ml water toe, roer even door, zorg dat het gerecht niet te droog of te nat is.
-Laat de pan een half uurtje op een zacht vuur.staan met de deksel erop.
Af en toe even roeren.
-Voeg dan de kidneybonen toe, roer door, check nogmaals of de chili niet te droog of te nat is, en laat het geheel nog een kwartier op een zacht vuur staan met de deksel erop.
Als je teveel water had toegevoegd laat je de deksel er nu af om het wat in te laten koken.

-Eet de chili met je favoriete rijst (bijv. basmati of pandan).

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

JoeyPBrenner avatar

Doorsturen

Home Recepten