Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pretzels
  5. ❤️ Spelt pretzels met pindakaas &; chocola

❤️ Spelt pretzels met pindakaas &; chocola

Door: Homemaderecepten

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-09-2015

Ingrediënten 12 personen


Benodigdheden:
€" 400gr. Speltbloem
€" 250ml lauw warm water
€" 7gr. gist
€" 2tl. Bakpoeder
€" 3tl. Kokosbloesem suiker
€" 1tl. Zout
€" 1 eidooier
€" 1 el. Grof zout
€" 200 Gr. Melkchocolade
€" pindakaas of pindapasta
€" walnoten


Verder heb je nodig


- Oven
- Keukenmachine

❤️ Spelt pretzels met pindakaas &; chocola
❤️ Spelt pretzels met pindakaas &; chocola
❤️ Spelt pretzels met pindakaas &; chocola
❤️ Spelt pretzels met pindakaas &; chocola

~~Pretzels zijn er in veel verschillende soorten: hard, zacht, groot, klein, zoet en zout. Ik maakte deze pretzels van speltbloem en zout. Ze zijn lekker als tussendoortje, maar kunnen zeker ook als lunch gegeten worden.Ook kun je deze pretzels omtoveren tot een € no healthy€ maar ooh zoo hemelse snack met pindakaas, chocolade en een walnoten topping.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:
€" Doe 250ml lauw warm water in een kom en doe daar het zakje gist in. Laat dit even 10 minuten staan
€" Meng vervolgens de bloem, bakpoeder, gist, kokosbloesem suiker, en theelepel zout in en Keukenmachine met deeghaken tot een soepel deeg
€" Doe de deegbal ik een kom, dek af en laat het deeg 30 minuten rijzen
€" Haal het deeg uit de kom en kneed nog even kort met je handen door
€" Maak balletjes van het deeg, rol ze uit tot lange slierten en vouw ze op waarbij je het midden over elkaar heen draait
€" Leg de pretzels op een met bakpapier beklede bakplaat en herhaal dit met de overige deegballetjes
€" Klop de eidooier los in een kommetje en strijk dit over de pretzels
€" Bestrooi tot slot met het grove zout
€" Laat de pretzels nog 10 minuten rijzen op de bakplaat, verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden
€" Zet de pretzels in de oven en bak ze in zo'n 15 minuten gaar en mooi goudbruin
€" Laat de pretzels goed afkoelen en besmeer ze met pindakaas, zet ze voor 15 minuten in de diepvries
€" smelt ondertussen de melkchocolade au bain marie, dompel de pretzels hierin en keer ze een keer om zodat ze helemaal bedekt zijn met chocola.
€" leg de choco pretzels op een bord en bestrooi ze met walnoten
€" zet de pretzels opnieuw in de diepvries zodat de chocolade hard wordt. Smullen maar!!

Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Homemaderecepten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top