Kleine pizzas van aubergine. (pizette di melanzane)

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-09-2015
  • Kleine pizzas van aubergine.
(pizette di melanzane)

    Kleine pizzas van aubergine. (pizette di melanzane)

    Kleine pizzas van aubergine. (pizette di melanzane)

Een heel smakelijk voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 aubergines;
12 filetjes ansjovis;
5 rijpe tomaten;
200 gr fontina kaas;
50 gr geraspte pecorino kaas;
6 eetlepels extra vergine olijfolie;
peper en zout naar behoefte;
verse basilicum.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Lerg de plakken op een bakplaat bedekt met bakpapier. Snijd met een scherp mes sneden in de plakken aubergine, strooi er zout overheen en bedruppel met olijfolie.
Zet de plakken aubergine ongeveer 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Snijd de fontina kaas in kleine stukjes.
Leg op elke plak aubergine wat stukjes tomaat, wat fontina kaas en een ansjovisfiletje.
Strooi daarover wat pecorino kaas en zet opnieuw in de oven bij een temperatuur van ongeveer 180 graden Laat ze daar staan tot de kaas gesmolten is.
Voeg vlak voor het opdienen enkele blaadjes basilicum aan de pizzas toe.

Bron

Internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten