Oosters gemarineerde varkenshaas

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-09-2015
  • Oosters gemarineerde varkenshaas

    Oosters gemarineerde varkenshaas

    Oosters gemarineerde varkenshaas

-

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 varkenshaas van ca. 300 gram
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels honing
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel korianderpoeder
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel gemberpoeder
1 eetlepel sesamzaadjes
1 lente uitje voor garnerin
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 340,35 kcal
Koolhydraten 34,51 g
Eiwitten 37,06 g
Vetten 5,29 g

Bereidingswijze


Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes
Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 graden
Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren)
Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden.
Draai de varkenshaas halverwege om
Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing
Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus
Neem de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes
Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade
Garneer met in ringetjes gesneden lente uitjes


Lekker met rijst bijv.

Bron

http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/oosters-gemarineerde-varkenshaas/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten