Weinig voorbereiding voor deze lekkere kipgoulash!
- Europees, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
We blijven nog even in het thema snelle recepten!
Deze lekkere goulash hft weinig voorbereiding nodig, de rest van de tijd moet het gerecht in de oven! Eigenlijk ideaal om op een gezellig zondag thuis klaar te maken! :D En je kan dan ook meteen vrienden of familie uitnodigen! Hier was het alleszins een succes! ;)
Ingrediënten 6 recipe.people
1 kg kippenvlees, in blokjes80 g bloem, gekruid met 1 tl paprika, zout en peper
2 el olijfolie
2 el boter
1 ui, in ringen
24 sjalotten
1 rode en 1 groene paprika, van zaad ontdaan en fijngehakt
1 el paprikapoeder
1 tl verse rozemarijn, fijngehakt
4 el tomatenpuree
300 ml kippenbouillon
150 ml rode bordeaux
400 g tomaten uit blik, in blokjes
Garnering
150 ml zure room
Serveertip
Knapperig brood of beboterde tagliatelle
Frisse salade of andere groentjes
Benodigdheden
Ovenovenvaste pan
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160°C. Wentel de blokjes kip door de gekruide bloem.
Verhit de olie in een ovenvaste pan. Doe er de ui, sjalotten en paprika bij en laat 3 minuten bakken.
Voeg de kip toe en bak eens 4 minuten.
Bestrooi de kip met het paprikapoeder en de rozemarijn.
Voeg de tomatenpuree, bouillon, wijn en tomaten toe en zet de pan met het deksel erop 1 ½ uur in het midden van de oven tot de kip door en door gaar is.
Haal de pan uit de oven en laat 4 minuten geopend staan. Garneer dit gerecht eventueel met zure room.
Bron
Eenpansgerechten (2005)