Kung pao kikkererwten

  • Chinees, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2015

Ik ben niet zo'n fan van kikkererwten maar daar is nu verandering in gekomen
dit recept is zo lekker het zoete plakkerige en pittige  echt szechuan  keuken probeer het maar
heerlijk!!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pot kikkererwten, 3 tn knoflook, 1 ui, 3 cm verse gember, sojasaus zoet,shoasing rijstwijn, sesamolie, ongezouten pinda's, sesamzaad, rode chiliflakes, 1 limoen, honing, halve komkommer, 1 rode paprika, 2 lenteuitjes ,maizena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, vergiet , glazen schaal om te marineren.

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken, doe in de glazen schaal 2 eetl sojasaus, 2 eetl rijstwijn, zest en sap van de limoen, 1 eetl honing, 1 eetl sesamolie 1 eetl maizena,meng dit en doe hier de erwten in laat dit minimaal half uur marineren .Snij nu de paprika en komkommer in grove stukken snij de ui in reepjes , de tn knoflook en de gember in kleine stukjes, verhit de wok met klein beetje olie roerbak nu de ui knoflook en gember paar tellen tot het geurt
doe nu paprika erbij en roerbak 1 minuut mee voeg nu de kikkererwten en marinade toe samen met een theelepel. Chiliflakes roerbak dit nu tot alle marinade opgenomen is voeg nu de komkommer toe bak nog 1 minuutje tot alles bedekt is met de dikke saus doe het in een schaal bestrooi het met wat sesamzaad , ongezouten pinda's en ringetjes lenteui heerlijk met rijst en kip maar ook lekker met tofu

Bron

the chuncky chef

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten