Caponata “Le case del Merlo”

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

  • Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

  • Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

  • Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

  • Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

  • Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

  • Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

  • Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

  • Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

  • Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

  • Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

    Caponata “Le case del Merlo”

Tijdens mijn vakantie op Sicilië verbleven wij in een klein agriturismo en daar was ik in de gelegenheid om een keer samen met een echte Nonna te koken. Een geweldige ervaring die ik, iedereen die de kans ooit krijgt, aan kan raden. Er werd eenvoudig gekookt maar wel altijd met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van houd. Een van de gerechten die ik er samen met Nunzia heb gemaakt was deze heerlijke Caponata. Met mijn 10 woordjes Italiaans en met handen en voeten communiceerden wij zonder problemen. Pen en papier lagen onder handbereik evenals mijn fotocamera. Wij hebben het daar als voorgerecht gegeten maar thuis hebben we het als bijgerecht gegeten.

TIP: Dit gerecht kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 aubergines
- 3 rode paprika's
- 1 el zout
- olijfolie
- ½ liter (zonnebloem)olie om in te frituren

Voor de saus:
- 250 ml tomaten gezeefde tomaten
- 1 ui (niet te groot)
- 1 wortel (niet te groot)
- 1 st bleekselderij
- 2 el rode wijn azijn
- 2 tl suiker
- peper en zout
- kopje water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Aubergines in blokjes snijden, bestrooien met zout en een half uur laten inbtrekken. Daarna goed afspoelen en uit laten lekken.
- Paprika in stukken snijden.

Saus maken:
- Gehakte ui fruiten in olie en klein gesneden wortel en bleekselderij toevoegen.
- Peper en zout toevoegen en ongeveer 10 minuutjes laten bakken.
- Gezeefde tomaten, azijn en suiker erbij doen en ongeveer een kwartiertje zachtjes laten stoven zodat alles mooi zacht wordt. Leg een deksel op de pan tegen het spatten.
- Voeg op het laatst een kopje water toe als de saus te dik is geworden.

Bereiding:
- Verhit de olie in een pannetje en frituur hierin in kleine gedeeltes de aubergine en paprika.
- Laat ze uitlekken in een vergiet en gebruik eventueel keukenrol.
- Voeg de saus toe en schep alles door elkaar.
- Garneer eventueel met een paar blaadjes van de bleekselderij.



Bron

Nunzia/Le case del Merlo

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten