Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. Thaise mosselen met gele curry

Thaise mosselen met gele curry

Door: wilmiewillemse

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-09-2015

Ingrediënten 2 personen


- 2 kilo mosselen
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 2 el gele curry
- blikje kokosmelk (400 ml)
- 2 el (palm)suiker
- 1 el vissaus
- 1 el oestersaus
- 2 limoenen
- 4 lente uitjes
- 15 gram verse koriander
- 1 rode peper
- arachide of zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Wok

Thaise mosselen met gele curry
Thaise mosselen met gele curry
Thaise mosselen met gele curry
Thaise mosselen met gele curry
Thaise mosselen met gele curry
Thaise mosselen met gele curry
Thaise mosselen met gele curry
Thaise mosselen met gele curry
Thaise mosselen met gele curry
Thaise mosselen met gele curry
Thaise mosselen met gele curry
Thaise mosselen met gele curry
Thaise mosselen met gele curry
Thaise mosselen met gele curry

Dit is weer eens wat anders dan de gewone mosselpan. Zeker als je fan bent van de Thaise keuken.
Ik heb gele curry gekozen omdat ik dat zelf het lekkerste vind in visgerechten. De mosselen krijgen zoveel smaak dat je niet eens een sausje nodig hebt.
Lekker voor erbij is stokbrood met mijn Kruidenboter-met-koriander-en-olijfolie of gewoon met rijst of frietjes.
Het vocht dat achterblijft in de wok gooi je natuurlijk niet weg want het is te lekker. Doop er stokbrood in of bewaar het om er een lekker (noedel)soepje mee te maken. Mochten er nog een paar mosselen overblijven (zeer onwaarschijnlijk) dan kun je die gebruiken om in het soepje te doen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Was de mosselen en verwijder eventueel kapotte schelpen.
- Verhit olie in een wok en fruit hierin de gehakte knoflook en de fijngesneden sjalotten.
- Voeg de curry toe en laat dit een paar minuutjes bakken (goed roeren anders bakt het aan) voeg de kokosmelk toe.
- Doe de vissaus, oestersaus, sap van 1 limoen en de suiker erbij en roer alles goed om.
- Voeg de fijngesneden lente uitjes en de stelen van de koriander toe.
- Schep alles goed door elkaar en voeg de mosselen toe.
- Blijf alles goed omscheppen totdat de mosselen open gaan staan.
- Voeg als laatste de korianderblaadjes, fijngesneden rode peper (zonder zaadjes) en 1 in stuken gesneden limoen toe.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker voor erbij is stokbrood met mijn kruidenboter met koriander en olijfolie http://www.smulweb.nl/recepten/1423393/Kruidenboter-met-koriander-en-olijfolie of gewoon met rijst of frietjes.



Deel dit recept

Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top