Hartige taart met courgette, basilicum en geitenkaas
- Europees, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Romig door de zachte geitenkaas en slagroom, pittig door de knoflook, ui en groene peper, fris-kruidig door de basilicum
Ingrediënten 4 personen
* 1 rol koelvers bladerdeeg* 2 middelgrote courgettes
* 150 gr ui, in dunne ringen
* 2 tenen knoflook, fijngehakt
* 1 groene peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
* 375 gr zachte geitenkaas
* 35 gr basilicum
* 4 eieren + 1 extra
* 160 ml slagroom
* 160 ml volle melk
Benodigdheden
Taartvorm van van 24 cm doorsnee, ingevet met olieBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden
2. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, laat overtollig deeg over de rand hangen en snij de te grote hoeken iets bij
3. Snij de courgettes in in de lengte in dunne plakken van 1- 1 1/2 mm
4. Bestrooi de deegbodem met wat bloem en leg er een deel van de courgetteplakken op
5. Verdeel daarover wat uiringen, knoflook en groene peper, stukjes geitenkaas en basilicumblaadjes
6. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn, probeer te eindigen met wat plakken courgette
7. Meng de eieren met de slagroom, melk en 2 theelpls zout en schenk dit over de vulling
8. Sla het overhangende deeg terug over de taart
9. Klop het laatste ei los en bestrijk het overliggende deeg ermee
10 Bak de taart iets onderin de oven op een rooster in 55-65 minuten diep goudbruin en gaar
11 Haal uit de oven, laat hem eerst 10 minuten rusten en snij in punten
Bron
Delicious