1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Soempia's

Soempia's

Door: Zonnetje0

  • Aziatisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2015

Ingrediënten 8 personen


400 Gr. Half om half gehakt
2 uien fijngesnipperd
1 tn knoflook
1 TL sambal
1 el ketjap
4 el bami goreng ( zakje van Conimex)
2 el maizena

24 loempiavellen
Olie om in te bakken

Chilisaus


Soempia's
Soempia's

Dit succesrecept gekregen van mijn buurvrouw Jolanda.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wel de bami kruiden in heet water.
Snipper de ui fijn en bak goudbruin, knijp de teen knoflook erbij samen met de sambal, bak 1 minuutje, voeg de ketjap toe roer door en laat afkoelen.
Doe de bamikruiden, uimengsel en het gehakt met de maizena bij elkaar en meng goed ( het gehakt is niet gaar). Verdeel in 24 porties en leg op de loempiavellen en vouw tot loempia ( bestrijk de randjes met water, zo plakt het vast).
Frituur kort tot goudbruin en gaar, serveer direct met de chilisaus.

Bron

Buurvrouw Jolanda



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Zonnetje0
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top