Bourgondische kipstoofpot

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2015
  • Bourgondische kipstoofpot

    Bourgondische kipstoofpot

    Bourgondische kipstoofpot

Dit recept staat met regelmaat bij ons op tafel, zowel voor ons zelf,als ook voor familie en voor vrienden.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Ingrediënten
100 g magere spekblokjes
150 g spaghetti of rijst
kipkruiden
2 el olijfolie
10 g boter
4 kipdrumsticks
5 sjalotjes, gehalveerd
1 rode paprika
150 g champignons, in stukken
1½ el tomatenpuree
1 dl rode wijn
1½ dl kippenbouillon (van tablet)
takje tijm,marjolein,rozemarijn, laurierblaadje,
of beetje droge provencaalse kruiden.
Peper/zout
½ courgette, in blokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan

Bereidingswijze

Bereiden
Bak de spekjes in een droge koekepan in 4-5 min. krokant.Bestrooi de drumsticks met de kipkruiden.
Verhit 1 el olie en de boter in een braadpan en bak de drumsticks hierin in ca. 5 min. rondom lichtbruin.
Bak de sjalotjes en paprika ca. 3 min.mee. Roer de tomatenpuree er door, bak deze ca. 1 min. mee en voeg dan de wijn en bouillon toe.
Breng het geheel aan de kook, voeg de kruiden toe en doe de spekjes erbij. laat alles op laag vuur afgedekt ca. 45 min. stoven
Voeg na ca. 3o min. de courgette en champignons toe.


Kook intussen de rijst, of kook de spaghetti beetgaar. Giet de pasta af en roer er 1 eetlepel olie door.
Serveer de stoofpot met de rijst of spaghetti.
Eet smakelijk

Bron

Een beetje van smulweb en verder zelf aangepast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten