Kruidige, romige, herfstige hartige taart

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Kruidige, romige, herfstige hartige taart

    Kruidige, romige, herfstige hartige taart

    Kruidige, romige, herfstige hartige taart

  • Kruidige, romige, herfstige hartige taart

    Kruidige, romige, herfstige hartige taart

    Kruidige, romige, herfstige hartige taart

  • Kruidige, romige, herfstige hartige taart

    Kruidige, romige, herfstige hartige taart

    Kruidige, romige, herfstige hartige taart

  • Kruidige, romige, herfstige hartige taart

    Kruidige, romige, herfstige hartige taart

    Kruidige, romige, herfstige hartige taart

  • Kruidige, romige, herfstige hartige taart

    Kruidige, romige, herfstige hartige taart

    Kruidige, romige, herfstige hartige taart

  • Kruidige, romige, herfstige hartige taart

    Kruidige, romige, herfstige hartige taart

    Kruidige, romige, herfstige hartige taart

Deze heerlijke harige taart past geweldig bij de tijd van het jaar, herfst. Een heerlijke combinatie van paddenstoelen, verse prei, rode ui, verse kruiden, gehakt en smaakmakers. Ik heb hem romig gemaakt met wat kaas. Die verspreid zich vanzelf in de oven. Hij ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens vreselijk lekker, smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 rol vers bladerdeeg
400 gr rundergehakt
400 gr kastanje champignons
150 gr cantharellen
4 flinke rode uien
3 dunne stengels prei
bosje verse peterselie
half bosje verse bieslook
1 tl provencaalse kruiden
2 teentjes knoflook
125 gr verse roomkaas
geraspte belegen kaas
75 gr mager gerookt ontbijtspek
vers gemalen zwarte peper
vleugje kerriepoeder
vleugje kruidnagelpoeder
vleugje korianderpoeder
snufje zeezout
olijfolie
1 ei
bosui (ter garnering)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 24 cm, hapjespan, snijplank.

Bereidingswijze

Snijd eerst prei in halve ringen, champignons in plakjes, rode ui in halve ringen en snipper peterselie en bieslook. Halveer grote cantharellen, paar bewaren voor garnering. Beetje peterselie bewaren ter garnering. Doe olijfolie in een hapjespan of flinke wok en zet het gehakt aan samen met 2 teentjes geperste knoflook. Kruid met peper, zout, vleugje kerrie en kruidnagelpoeder en vleugje korianderpoeder. Als gehakt gaar is voeg dan alle groente toe bij beetjes want is best veel en roerbak tot alles glazig en gaar is. Proef de vulling en geef nog wat peper en de provencaalse kruiden. Grote normale springvorm nemen en vet in met een klein beetje olie. Bekleed deze met bladerdeeg tot aan de randen. Schep de vulling erin en verdeel gelijkmatig. Verdeel daarop de roomkaas, plakjes mager gerookt ontbijtspek en strooi er een klein beetje geraspte kaas op. Dit loopt vanzelf uit in de oven tot romig. Dek toe met restant bladerdeeg en druk de randjes aan. Kluts een ei, prik in het midden van deze taart een gaatje voor eventueel vocht, en smeer de bovenlaag ermee in. Strooi daarop gelijkmatig daarop nog wat kaas. Wordt zo krokant, mooi bruin en alleen maar lekkerder. Zet de vorm in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden en bak hem in 30-35 minuten mooi gaar en bruin. Haal eruit, maak de vorm los en je hebt nu een prachttaart! Versier de bovenlaag met kort aangebakken restant cantharellen, toefjes peterselie en wat gesnipperde bosui. Snijd hem in punten en smullen maar.
Verse wilde cantharellen zijn er nu bij Albert Heijn, Jumbo en de groenteboer.

Serveertip

Drink er een volle rode droge wijn bij.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten