Simpele maar lekkere Nasi (kan vegetarisch)

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-09-2015
  • Simpele maar lekkere Nasi (kan vegetarisch)

    Simpele maar lekkere Nasi (kan vegetarisch)

    Simpele maar lekkere Nasi (kan vegetarisch)

Ik maak dit recept het liefst iedere week, dit doe ik natuurlijk niet echt haha, maar ik zou het niet erg vinden. Ik heb dit recept geleerd van, hoe kan het ook anders, mijn mams! Het is zo simpel en zo lekker. Zelfs koud, de dag erna als lunch, smaakt het prima. Oke, natuurlijk niet zo lekker als wanneer je het na het koken meteen opdient, maarja hetgeen wat overgebleven is weggooien kan ik niet over mijn hart verkrijgen. Kijk voor meer recepten op: www.chezbo.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 prei
1 ui
2 teentjes knoflook
Half pak rijst, het liefst met droge korrel!
(ik reken circa 70 gram per persoon, bij grote trek 100 gram per persoon)
2 kleine eieren
een klontje boter
Ketjap
1 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie
Peper of sambal
200 gram gekookte ham (ham voor op je brood bijvoorbeeld)*
* Vegetarisch? Vervang de ham door blokjes tofu!
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan
Zeef
Koekenpan

Bereidingswijze

Stap 1: Snij de prei, ui en knoflook in stukjes, de grootte kun je zelf bepalen.
Stap 2: Bak de prei, ui en knoflook in een wok met een scheut olijfolie goed gaar.
Stap 3: Laat de prei lekker doorbakken en doe er een flinke scheut ketjap bij.
Stap 4: Kook ondertussen de rijst in ruim water, kijk op de verpakking voor verder instructies.
(meestal 10 á 15 minuten koken, daarna afgieten met een zeef en nog droog laten koken, maar dit is bij iedere rijstsoort en in iedere cultuur anders, kijk hier voor meer feiten over rijst en de bereidingsmethodes.)
Stap 5: Meng de gekookte rijst met de prei ui en knoflook in de wok Roer alles goed onder elkaar.
Stap 6: Voeg nog wat ketjap toe en zet het vuur laag. Blijf goed roeren.
Stap 7: Snij de gekookte ham in blokjes, voeg dit bij de nasi.
Stap 8: Pak een mok en klop de eieren goed los met wat sambal of peper er doorheen.
Stap 9: Pak een koekenpan, voeg wat boter toe en bak een omelet van het eimengsel.
Stap 10: Snij de omelet in stukjes en voeg dit als laatste toe aan de nasi.
Stap 11: Het geheel goed door elkaar roeren en opbakken op een wat hoger vuur.

Smakelijk eten!

Serveertip

Tip: Blijf proeven, dan weet je of er nog wat sambal, ketjap of peper bij moet!
Extra lekker met pindasaus, kipsaté en kroepoek.
Kijk voor het recept van zelfgemaakte satésaus op www.chezbo.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten