1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Veloutesoepje van zoete aardappel met sint-jacopsvruchten

Veloutesoepje van zoete aardappel met sint-jacopsvruchten

Door: pejejaru

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-09-2015

Ingrediënten 6 personen


1 koffielepel kerriepoeder . ( Denk eraan gebruiken naar smaak).
200 gram wortel in schijfjes.
Room
Koriander fijn gehakt.
12 Sint-jakopsvruchten .
2 eetlepels olijfolie.
1 grote noot boter.
1 ui gesnipperd.
1 teen knoflook gesnipperd.
1 liter gevogelte bouillon .
500 gram zoete aardappel in blokjes.


Verder heb je nodig


Blender.
Zeef.


Lekker recept , je kunt het ook serveren als amuse. ( in een klein glaasje).

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit ui en knoflook aan in de olijfolie.
Doe de wortel en aardappel erbij.
Bestrooi met kerrie .
Giet er de bouillon bij en laat 25 a 30 min koken op een laag vuurtje.
Daarna de soep mixen en zeven.
Afsmaken met peper en zout.

Sint -jacopsvruchten bestrooien met peper en zout .
Daarna grillen in een grillpan .


Afwerking: doe de zoep in voorverwarmde borden
Leg de Sint-jakopsvruchten in de soep.
Voeg een wolkje room toe en wat koriander.

Serveertip

Je kunt ook eerst de room door de warme soep mengen .
Even met een garden opkloppen dat een klein schuimig laagje ontstaat.
Ziet er leuk uit als je de soep in glaasjes serveert.

Bron

Tijdschrift



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top