Kabeljauw op een bedje van prei en spinazie
- Europees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-09-2015
.
Ingrediënten 4 personen
* 500 gr verse spinazie* 3 preiwitten
* 1 ui
* 1 eetlpl olie
* 800 gr kabeljauw (of een andere witvis)
* 2 dl room
* peper
* cayennepeper
* kerriepoeder
* paneermeel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 354,84 kcal |
Koolhydraten | 10,02 g |
Eiwitten | 42,07 g |
Vetten | 14,98 g |
Benodigdheden
OvenschaalBereidingswijze
1. Maak de spinazie en de prei schoon, snij de prei in ringen
2. Pel de ui en snipper hem fijn
3. Blancheer de spinazie en de prei afzonderlijk
4. Bestrijk een ovenschaal met olie en schep de uisnippers op de bodem van de schaal
5. Bedek met spinazie en leg de vis er boven op
6. Giet de room er bij, kruid met peper, cayennepeper en kerriepoeder
7. Leg de preiringen er op en bestrooi met paneermeel
8. Plaats de schaal afgedekt 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
9. Doe er eventueel wat witte wijn of water bij
Bron
Viskookboek
Serveertip
Lekker met aardappelen in de schil
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties