Kabeljauw op een bedje van prei en spinazie

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2015
  • Kabeljauw op een bedje van prei en spinazie

    Kabeljauw op een bedje van prei en spinazie

    Kabeljauw op een bedje van prei en spinazie

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 500 gr verse spinazie
* 3 preiwitten
* 1 ui
* 1 eetlpl olie
* 800 gr kabeljauw (of een andere witvis)
* 2 dl room
* peper
* cayennepeper
* kerriepoeder
* paneermeel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 354,84 kcal
Koolhydraten 10,02 g
Eiwitten 42,07 g
Vetten 14,98 g
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

1. Maak de spinazie en de prei schoon, snij de prei in ringen
2. Pel de ui en snipper hem fijn
3. Blancheer de spinazie en de prei afzonderlijk
4. Bestrijk een ovenschaal met olie en schep de uisnippers op de bodem van de schaal
5. Bedek met spinazie en leg de vis er boven op
6. Giet de room er bij, kruid met peper, cayennepeper en kerriepoeder
7. Leg de preiringen er op en bestrooi met paneermeel
8. Plaats de schaal afgedekt 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
9. Doe er eventueel wat witte wijn of water bij

Bron

Viskookboek

Serveertip

Lekker met aardappelen in de schil

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten