Romige risotto met knapperige groene groenten lekker en gezond

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2015
  • Romige risotto met knapperige groene groenten lekker en gezond

    Romige risotto met knapperige groene groenten lekker en gezond

    Romige risotto met knapperige groene groenten lekker en gezond

  • Romige risotto met knapperige groene groenten lekker en gezond

    Romige risotto met knapperige groene groenten lekker en gezond

    Romige risotto met knapperige groene groenten lekker en gezond

Wij zijn dol op risotto. Je kunt er eindeloos mee variëren.
Deze keer gekozen voor een vegetarische versie met veel knapperige groene groenten, omdat we een logee hadden die vegetarisch eet. OOk een paar gedroogde tomaatjes erdoor wat het geheel wat pittiger maakt. We hebben hier allemaal van gesmuld.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gram risottorijst
100 gram peultjes (schoongemaakt en in schuine stukjes gesneden)
100 gram aspergetips of groene asperges (in kleinere stukken gesneden)
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 glas droge witte wijn
2 fijn gesneden goed uitgelekte gedroogde tomaten
2 eetlepels pijnboompitten
vers gemalen zwarte peper
plm. 3 dl wame groentebouillon (voor niet vegetariërs is kippenbouillon erg lekker)
2 flinke eetlepels roomboter
vers gemalen Parmezaanse kaas of Pecorino kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1119,35 kcal
Koolhydraten 95,16 g
Eiwitten 27,01 g
Vetten 59,40 g
Benodigdheden
Pan met stevige bodem
koekenpan

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig.
Voeg de risottorijst toe en bak deze een paar minuten al roerend mee.
Blus af met de witte wijn.
Breng zachtjes aan de kook.
Als de wijn door de rijst op opgenomen voeg je beetje voor beetje de wame bouillon toe.
Iedere keer weer wat warme bouillon toevoegen als het vorige deel is opgenomen door de rijst.
Halverwege de kooktijd (na plm. 10 minuten) voeg je de stukjes gedroogde tomaten, peultjes en gesneden groene asperges toe.
Het kookproces duurt ongeveer 20 minuten. Dan is de rijst beetgaar en romig. (mag niet droog worden!).

Roer de boter door de risotto.
Maak de rijst op smaak met vers gemalen peper en eventueel wat zout.
Dien de rijst op in diepe borden.
Strooi wat geroosterde pijnboomptten over de risotto.
Lekker met verse (grof) geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino.

Serveertip

Voor niet vegetariërs ook lekker met een stukje vlees of vis.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 13-09-2015

Hoi Hermien, ik heb deze week nog een lijst met problemen doorgegeven aan Smulweb. Ik zal dit van jou ook meenemen met de volgende lijst die zich al weer opstapelt. Ik begrijp er helemaal niets van. Groetjes, Petra

hermien_kg avatar
hermien_kg 11-09-2015

Hallo Petra, ik heb dit gerecht in mijn kookboek 'Hoofdgerechten vlees' gezet. Ik wilde het ook in mijn kookboek 'Hoofdgerechten vis' zetten. Maar dit lukt niet. Ik weet niet waar het probleem zit. Maar de laatste tijd wil er een heleboel niet meer! Wat is er toch met Smulweb aan de hand? Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten