Hemelse knolselderijpuree

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2015
  • Hemelse knolselderijpuree

    Hemelse knolselderijpuree

    Hemelse knolselderijpuree

Een heerlijke romige puree van knolselderij, een van de vergeten groentes die eigenlijk te weinig gebuikt worden :-)

http://www.ingredienten.nl/knolselderij

https://nl.wikipedia.org/wiki/Knolselderij

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui of 2 sjalotten, gesnipperd
500 à 600 gram knolselderij
50 ml droge witte wijn
200 ml kippenbouillon
Klein bekertje slagroom
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 475,00 kcal
Koolhydraten 19,98 g
Eiwitten 8,91 g
Vetten 35,96 g

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
De rode ui of sjalotten even zachtjes fruiten in de olijfolie, knolselderij toevoegen en 5 minuten meebakken.
Afblussen met witte wijn en kippenbouillon, hierna 20 minuten laten koken.
Pureren, slagroom toevoegen en klaar is kees ...!

Op smaak brengen met zout, peper en evt. een beetje nootmuskaat

Serveertip

Garneer met een toefje groen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten