Hemelse knolselderijpuree
- Nederlands, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 10-09-2015
Een heerlijke romige puree van knolselderij, een van de vergeten groentes die eigenlijk te weinig gebuikt worden :-)
http://www.ingredienten.nl/knolselderij
https://nl.wikipedia.org/wiki/Knolselderij
Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels olijfolie1 rode ui of 2 sjalotten, gesnipperd
500 à 600 gram knolselderij
50 ml droge witte wijn
200 ml kippenbouillon
Klein bekertje slagroom
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 475,00 kcal |
Koolhydraten | 19,98 g |
Eiwitten | 8,91 g |
Vetten | 35,96 g |
Bereidingswijze
Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
De rode ui of sjalotten even zachtjes fruiten in de olijfolie, knolselderij toevoegen en 5 minuten meebakken.
Afblussen met witte wijn en kippenbouillon, hierna 20 minuten laten koken.
Pureren, slagroom toevoegen en klaar is kees ...!
Op smaak brengen met zout, peper en evt. een beetje nootmuskaat
Serveertip
Garneer met een toefje groen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties