1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. **ZUID AFRIKAANSE GEHAKTSCHOTEL MET ANDIJVIE**

**ZUID AFRIKAANSE GEHAKTSCHOTEL MET ANDIJVIE**

Door: harry_bijl

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2015

Ingrediënten 4 personen


=1 Pak Knor wereldgerechten Zuid Afrikaanse bobotie
=2 Eetl. Olie. = 2 Uien,gesnipperd.
=440 Gram Rundergehakt. =1 Zak gewassen Andijvie
(400 gram). =1 Bekertje Cteme fraiche (125 gr.)
=1 Granny Sm ith appel, in blokjes. =1 Stokbrood.


Verder heb je nodig


OVENSCHAAL ( 1,5 liter) ingevet.)
OVEN:
HAPJESPAN of WOK:


Met Knor wereldgerechten Zuid-Afrikaanse
Bobotie geef je,je  andijvie een mooie twist.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor tot 210 gr.C. Verhit in een
hapjespan of wok de olie. Fruit de ui 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak 3 minuten rul.
2.Voeg de inhoud van het zakje kruidenmix en de
andijvie toe en bak 5 minuten tot de andijvie is
geslonken.
3.Voeg de inhoud van het zakje saus toe en vervolgens
300 ml koud water en de creme fraiche. Breng het geheel
al roeren aan de kook en laat 3 minuten zachtjes door-
koken. Voeg als laatste de appelblokjes toe en verwarm
nog 1 minuut.
4.Giet het gehakt - andijviemengsel in de ovenschaal.
Bak de bobotie in de voorverwarmde oven in 15 minuten
goudbruin. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzigingen
op de verpakking. Serveer de bobotie met de rijst en het
stokbrood.

Bron

©



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top