koolhydraatarme en suikervrije koekjes
- Europees, Tussendoortje
- 20-30 min.
Nu eens koekjes zonder suiker en koolhydraatarm
Ingrediënten 10 recipe.people
150 gram amandelmeel
10 gram psylliumvezels (of darmreiniger)
5 gram Stevia Kristal Sweet Xtra
snufje zout
50 gram kokosolie (kamertemperatuur)
1 ei (iets opgeklopt)
iets kokosmeel, voor het uitrollen van het deeg
Benodigdheden
ovenkom
bakplaat
deegroller
evt. deegstempel
Bereidingswijze
Doe de amandelmeel, de psylliumvezels, de stevia en het snufje zout in een kom. Voeg de niet hele harde kokosolie en het ei toe. Kneed dit met een vochtige hand tot een stevige bal. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
Strooi iets kokosmeel over het werkoppervlak. Druk de bal deeg al wat plat tussen je handen en leg deze op het werkoppervlak.
Rol met een deegroller het deeg uit tot circa. 4 mm dikte.
Druk met een ronde vorm een rondje uit dat net iets groter is dan de stempel.
Steek met een zacht, plat onder het deeg en haal het koekje voorzichtig af van het werkoppervlak en leg het op een bakplaat dat voorzien is van bakpapier.
Als je alle hele rondjes hebt kunnen maken, verzamel je het overgebleven deeg en maakt er weer een platte schijf van, die je weer gaat uitrollen. Dit herhaal je tot al het deeg op is.
Druk er daarna op met de stempel. Niet te hard, zodat je de bakplaat raakt, maar ook niet te zacht, want anders ga je de letters na het bakken niet meer goed zien.
Bak het zo'n 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
Bron
gezondlevenmetpien
Serveertip
Leuk om met een stempel een afdruk op je koekjes te stempelen