Minestrone soep
- Italiaans, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-09-2015
Dit recept heb ik gemaakt omdat ik Italiaanse roerbakmix in huis had dat nodig op moest. Verder had ik nog een pakje gezeefde tomaten in huis, de rest heb ik er bij gekocht.
Ingrediënten 4 personen
-2 pakjes gezeefde tomaten à 500 g-2 blikken gepelde tomaten (tomaten in stukjes doen)
-1 liter kraanwater
-2 kruidenbouillon tabletten
-2 groentenbouillon tabletten
-1 salamiworst in blokjes
-400 g Italiaanse roerbakgroenten
-paprikapoeder naar smaak
-gedroogde oregano naar smaak
-gedroogde basilicum naar smaak
-1 klein potje witte bonen
-2 handjes macaroni
-1 rode peper
-geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
-peper naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 474,44 kcal |
Koolhydraten | 67,76 g |
Eiwitten | 22,98 g |
Vetten | 8,45 g |
Benodigdheden
Grote soeppan.Bereidingswijze
Breng het water, de gezeefde tomaten en de gepelde tomaten samen met de bouillontabletten aan de kook. Voeg tevens de paprikapoeder, oregano en basilicum toe.
Voeg de Italiaanse roerbakgroenten, macaroni en de rode peper toe, en laat tien minuten tot een kwartier koken.
Voeg als de groenten en macaroni gaat zijn de salami en de witte bonen toe en laat nog vijf tot tien minuten zachtjes doorkoken.
Serveer met Parmezaanse kaas en peper naar smaak.
Serveertip
Lekker met stokbrood of een tosti met kaas.
Laatste reacties
Heb het ook geprint. Eerst even uitproberen. ;)
Ik neem deze ook mee, lekker!!! Dank je wel hiervoor en vriendelijke Smulgroet, Erwin
Heb het geprint, wij zijn dol op soep, ben benieuwd