Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Europese keuken
  5. Carpaccio
  6. Carpaccio amuses met Truffelmayonaise

Carpaccio amuses met Truffelmayonaise

Door: Hanitare

  • Europees Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-09-2015

Ook al is deze amuse snel een eenvoudig om te maken, de smaak is absoluut niet eenvoudig.
Een combinatie van smaken die bij elk type diner past. Hiermee maak je gegarandeerd indruk op je gasten.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


Voor 8 hapjes:
8 plakjes carpaccio/
handje rucola, klein gesneden/
handje geroosterde pijnboompitten/
geschaafde Parmezaanse kaassnippers/
pot truffelmayonaise


Verder heb je nodig


Klein lepeltje en klein spateltje om de mayonaise mee uit te strijken.


Bereidingswijze

Zorg vooraf dat alles klaar staat.
Hak de rucola klein, rooster de pijnboompitten en hak ook een deel van de parmezaanse kaas kleiner, zodat ze in de rolletjes carpaccio passen. Houd voor de garnering wel wat grotere schilfers kaas apart!

Leg de plakjes of reepjes (mijn slager maakt altijd smalle reepjes) carpaccio naast elkaar op een werkblad of plank.
Op elk reepje nu een klein theelepeltje truffel mayonaise.
Smeer dit uit en beleg vervolgens met wat rucola, kleine kaasschilfers en pijnboompitjes.

Rol de hapjes vervolgens op en leg ze op een mooi bord, of serveer ze op amuse-lepels.
Smeer dan een heel dun laagje mayonaise aan de bovenkant. Decoreer met een stukje kaas waarop je wederom een dun laagje mayonaise aanbrengt zodat er nog enkele pijnboompitjes op kleven plus een takje rucola.

Serveertip

Hou het recept bij de hand als je eters hebt. Tot nu toe heeft echt iedereen om het recept gevraagd.

Bron

Leuke recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hanitare
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top