1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella mixta (met groenten, vlees en vis)

Paella mixta (met groenten, vlees en vis)

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2015

Ingrediënten 5 personen


- 500 gram paella rijst (Arroz) risottorijst kan eventueel ook
- 10 kippendrumsticks
- 200 gram gepelde scampi's
- 250 gram inktvis in ringen
- 250 gram kabeljauw (of andere stevige witvis)
- 2 tomaten (ontveld en in blokjes gesneden)
- 1 rode en 1 groene paprika (in reepjes)
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 1 liter visbouillon (kippenbouillon kan eventueel ook)
- mespunt saffraan
- 2 tenen knoflook
- peper en zout
- olijfolie


Verder heb je nodig


Paellapan of hapjespan


Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)
Paella mixta (met groenten, vlees en vis)

Nog even het gevoel van de zomer vasthouden.
Gewoon gemaakt zonder rare dingen met de ingrediënten die ik lekker vind.
Ik kwam tot de ontdekking dat ik dit recept, dat ik meestal gewoon uit de losse pols maak, nog nooit  had opgeschreven. Bij deze dus meteen maar gedaan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit olie in een pan en braad hierin de drumsticks ongeveer 20 minuten.
- Verhit in een andere pan olie en bak hierin de in blokjes gesneden kabeljauw, inktvisringen en de scampi's ongeveer 10 minuutjes.
- Haal de kip uit de pan en leg dit zolang apart, bak in het braadvet de tomatenblokjes en de paprikareepjes en schep het goed om.
- Voeg het paprikapoeder en de rijst toe en schep alles goed doorelkaar. Voeg de helft van de bouillon toe en schep het weer goed doorelkaar en laat dit ongeveer 10 minuutjes goed pruttelen.
- Voeg saffraan, peper, zout en gehakte knoflook toe en doe de kippendrumsticks er weer bij. Voeg de overgebleven bouillon in gedeeltes toe. Laat de rijst op deze manier garen, af en toe gewoon even proeven. Een beetje -al dente- mag.
- Voeg als de rijst bijna goed is de erwten en de gebakken kabeljauw, inktvis en scampi's toe (je kunt het best de drumsticks er even uitscheppen zodat je alles goed om kunt scheppen en dan weer terug doen)

Serveertip

Serveer er eventueel een in stukken gesneden citroen bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top