Puntpaprikas op zijn arabisch Friggitelli all'araba.
- Italiaans, Voorgerecht
- 0-10 min.
Friarelli, is een tipisch gerecht uit de Italiaanse streek Campania. In andere delen van Italië kom je ze ook wel tegen onder de naam friggitelli. Het zijn kleine, zoete, groene paprika's. In Nederland kun je ook zoete puntpaprika's kopen. Dze zijn uitstekend te gebruiken voor dit gerecht, ook al zijn ze vaak niet groen maar rood!
Ingrediënten 4 personen
300 - 400 gr friggitelli of puntpaprika's.1 teentje knoflook;
extra vergine olijfolie;
amandelen;
rozijnen;
pepertje;
zout naar behoefte.
Bereidingswijze
Was de puntpaprika's, snijd ze doormidden, ontdoe ze van zaadlijsten en pitjes en snijd ze verder in lange repen.
Doe olijfolie in een pan en doe daar het gesnipperde teentje knoflook in. Laat het langzaam fruiten tot het goudkleurig is, voeg dan de paprikarepen en de fijngehakte amandelen toe. Laat op zacht vuur rustig sudderen tot de paprika gaar, maar nog wel stevig is. Voeg dan de tevoren in warm water geweekte rozijnen toe, laat op temperatuur komen en dien direct warm op!
Bron
Internet!