Caponata

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Caponata

    Caponata

    Caponata

Mijn vlotte versie van dit klassieke Siciliaanse gerecht, dat je kan eten als lunch, als borrelhapje of als voorgerecht. Caponata is goed (ruim) vantevoren te maken, en het is een heerlijk zoet-zuur gerecht,voornamelijk op basis van aubergine.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 recipe.people
1 aubergine in blokjes van 1-1,5 cm gesneden
6 eetlepels olijfolie
1 rode puntpaprika, gesnipperd
3 lente-uitjes (of een kleine ui), gesnipperd
1 teentje knoflook (gesnipperd of geperst)
2 romatomaten (of wat tomatensaus, tomatenpuree, tomatenblokjes; net wat je in huis hebt)
3 eetlepels pijnboompitjes
4 eetlepels rozijnen
2 eetlepels kristalsuiker
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel appelciderazijn (of een azijn naar keuze)

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 433,23 kcal
Koolhydraten 33,31 g
Eiwitten 5,68 g
Vetten 29,32 g

Bereidingswijze

In een droge pan de pijnboompitten roosteren en apart leggen.
verhit vervolgens 4 eetlepels olie in een braadpan, als de olie heet is de blokjes aubergine toevoegen en op hoog vuur bakken. Goed roeren en net zo lang bakken tot de aubergine wat bruin wordt (minuut of 6 -7).
De aubergine even apart houden en vervolgens in 2 eetlepels olie de puntpaprika bakken. Als dit bijna klaar is de lenteui erbij. Een minuutje erna de blokjes tomaat toevoegen en het vuur lager zetten.
De rozijnen, de suiker en de azijnen toevoegen. dan het vuur op medium en goed roeren. Een paar minuten laten gaan zodat de smaken goed kunnen mengen. Dan de geroosterde pijnboompitten en de gebakken aubergine toevoegen. Doorroeren, nog een minuutje door verwarmen, dan het vuur uit.

Serveertip

Laat het mengsel afkoelen (liefst tot kamertemperatuur) en serveer het met geroosterd brood.
In de koelkast is caponata prima 4 dagen houdbaar, dus goed vooraf te maken!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Nicky666 avatar

Doorsturen

Home Recepten