Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

  • Grieks, Ovenschotel
  • > 120 min.
  • Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

  • Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

  • Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

  • Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

  • Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

  • Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

  • Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

  • Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

  • Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

  • Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

  • Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

    Moussaka met aardappel, aubergine en courgette

Mijn eigen interpretatie van de Moussaka.
In de originele recepten van Griekse Moussaka zul je niet zo snel courgette aantreffen. Toch vind ik het er zelf heel erg lekker in. Vandaar dat ik het recept naar mijn eigen smaak heb aangepast. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 500 gram rundergehakt (of lamsgehakt)
- 500 gram aardappelschijfjes (eventueel voorgekookt)
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 glas rode wijn
- zout en peper
- 1 tl kaneel poeder
- 1 tl paprika poeder
- 1 el oregano (marjolein)
- olijfolie
- boter
- 100 gram feta kaas (verkruimeld)
- ½ liter bechamelsaus ( 50 gram boter/50 gram bloem en 500 ml melk)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 575,95 kcal
Koolhydraten 38,81 g
Eiwitten 27,79 g
Vetten 31,76 g

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- De aubergines en courgettes wassen , afdrogen en de steeltjes verwijderen. Snij ze in 1 cm dikke plakken. Bestrooi ze met zout en laat er een uur het water aan ontrekken. Spoel ze daarna onder stromend water af en dep ze droog met keukenpapier.
- Bak ze daarna in een grillpan of koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Schil de aardappelen, snij ze in plakjes en kook ze of neem voorgekookte aardappelschijfjes.
- Hak de knoflook en snij de uien fijn.

Bereiding:
- Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en uien. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Voeg daarna de wijn, tomatenblokjes, tomatenpuree, peper en zout, kaneel, paprika en oregano toe en laat het ongeveer 10 minuten smoren.
- Maak intussen de bechamelsaus. Laat de boter op een laag vuur smelten en voeg dan de bloem toe. Roer goed met een houten spatel of garde tot een gladde pasta en laat dit 2 tot 3 minuten zachtjes bakken terwijl je flink blijft roeren zodat het niet verkleurt. Giet dan al roerend de melk beetje bij beetje in de pan terwijl je ondertussen goed blijft roeren tot de saus kookt en lichtgebonden is. Laat dit nog ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken maar blijf wel steeds goed roeren anders brand de saus aan. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Vet een ovenschaal in en beleg de bodem met de aardappelschijfjes. Hierover gaat een laagje saus en daarover de courgettes, weer een laagje saus en dan de aubergines en daaroverheen weer saus.
- Giet er dan de bechamelsaus overheen en strooi de feta erover.
- Zet de moussaka ongeveer 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten