Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.
  • Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

    Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

    Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

  • Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

    Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

    Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

  • Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

    Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

    Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

  • Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

    Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

    Worteltaart met walnoten en roomkaascrème

De eerste keer dat je hoort over worteltaart denk je: dit klopt niet. Eenmaal geproeft wil je niets anders meer! Deze taart is vrij luchtig in vergelijking tot sommige andere varianten van carrot cake. De wortel wordt zacht en verdwijnt. Het geheel wordt een heerlijke, licht kruidige taart.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor de taart
150 g boter
3 grote eieren
150 g kristalsuiker
120 g bruine suiker
1 tl vanille suiker of extract
180 g bloem
2 tl bakpoeder
1.5 tl baking soda
1 tl kaneel
250 g wortel (julienne gesneden of geraspt)
100 g walnoten (bewaar de 8 mooiste voor de decoratie)
150 ml appelmoes
flinke hand rozijnen

voor de crème
100 g zachte boter
300 g roomkaas
150 g poedersuiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 600,22 kcal
Koolhydraten 63,99 g
Eiwitten 7,31 g
Vetten 34,46 g
Benodigdheden
2 spring/taart vormen van 20 cm diameter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden celsius

1. Smeer de vormen in met boter en bestrooi met bloem, zet ze aan de kant.
2. Smelt de boter en laat afkoelen.
3. Klop de eieren en suikers totdat ze luchtig en lichter van kleur zijn. Voeg vervolgens de gesmolten boter en vanille toe en mix totdat ze goed zijn opgenomen.
4. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, baking soda en kaneel. Zeef dit vervolgens boven het beslag en roer totdat het net is vermengd.
5. Voeg de geraspte wortel, fijngehakte nootjes, rozijnen en appelmoes toe en roer goed door. Verdeel het beslag over de twee bakvormen (of bak in twee keer).
6. Bak zo'n 40 minuten. Wordt hij te donker? Leg een vel aluminiumfolie over de taart. Test de gaarheid door een prikker even in de taart te steken. Komt hij er schoon uit? Dan is hij klaar!
7. Laat de taarten volledig afkoelen.

Voor de crème
1. Klop de boter licht en luchtig. Voeg de roomkaas toe en vervolgens de poedersuiker. Klop totdat ze glad is.
2. Koel de crème totdat je de taart gaat opmaken.

Vervolgens smeer je een deel van de crème op één van de taarten, plaats de volgende er op en smeer ook hier een laag van de crème op. Decoreer met hele of fijngehakte walnoten.

Serveertip

Varieer met alles wat je lekker vindt! Meng jouw favoriete noten door het beslag of voeg bijvoorbeeld wat stukjes ananas toe (niet teveel, dat wordt te vochtig) en bestrooi de taart met kokos. Zo krijgt je taart een exotisch tintje.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

saltandpepper avatar
saltandpepper

Doorsturen

Home Recepten