Jangatchi koreaanse ingelegde knoflook

  • Koreaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2015
  • Jangatchi koreaanse ingelegde knoflook

    Jangatchi koreaanse ingelegde knoflook

    Jangatchi koreaanse ingelegde knoflook

Ik ben fan van alles wat je kan inmaken vooral als het anders is van smaak kleur of vorm
zo ook deze knoflooktenen  zoutig van de ketjap maar ook eeen zuurtje van de azijn heerlijk!
Hierdoor wordt je geprikkeld om te bedenken waar je dit in kan verwerken dat is nou zo leuk aan koken  met ingemaakte producten. 
 

Deel dit recept

Ingrediënten 25 personen
8 tot 10 bollen knoflook , 360 ml sojasaus, 360 ml blanke azijn, 240 ml water, 2 tot 3 eetl.suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pot met schroefdeksel , steelpannetje
maatbeker.

Bereidingswijze

Doe de vloeistoffen samen met de suiker in een pan en breng aan de kook, zodra het kookt zet het vuur uit En laat de vloeistof volledig afkoelen.breng een pannetje water aan de ,kook
pel de knoflooktenen blancheer ze even 2 min.spoel ze koud af en doe ze in de pot, doe de afgekoelde vloeistof erbij en zorg dat er minimaal 10 cm vrij is boven de teentjes draai de pot dicht ,het kan ook zonder blancheren maar dan komt er erg veel gas vrij
zet deze donker maar op kamertemperatuur weg voor 5 dagen hierna pot afgieten maar vloeistof opvangen
dit weer aan de kook brengen en weer af laten koelen de teentjes kunnen er in deze fase groen uitzien maar dit hoort zo, doe de teentjes terug in de pot en giet de vloeistof er weer overheen zet het weer donker weg voor 20 tot 25 dagen nu zijn de teentjes klaar

Bron

Kim Chi mom een kookblog

Serveertip

Gebruik ze maar waarvoor je wilt rauw op broodje kaas, als bijgerecht bij rijsttafel, meegebakken met vlees etc

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten