1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Spareribs om te Zoenen !!

Spareribs om te Zoenen !!

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2015

Ingrediënten 2 personen


Ingrediënten voor het koken:

Per kilo spareribs !!!

1 kg varkensribben
1 teentje knoflook geperst
1 gesnipperde sjalotje
1 el citroensap
500 ml runderbouillon
350 ml cola
1 tl tomatenpuree
1 flinke tl scherpe Dijonmosterd
1 el honing
1 steranijs

Ingrediënten voor marinade:

Per kilo spareribs !!

50 ml ketjap Asin
1 flinke el bruine suiker
1 flinke el tomatenpuree
Flinke tl sambal badjak
1 tl djahe of versgeraspte gember
1 el honing



Spareribs om te Zoenen !!

Foto, Parel62

Foto, Parel62
De spareribs halveren en in een pan zetten !

Foto, Parel62

Foto, Parel62
De spareribs na 2 uur wellen nu insmeren met de marinade en de oven in.

Foto, Parel62

Foto, Parel62
1,5 kilo met 3 personen en helemaal OP !

Parel62

Parel62
Spareribs om te zoenen met andijvie mysterieus

Foto, Parel62

Foto, Parel62
Ikzelf lekker met zoete aardappel en raapstelen at er nog net niet mijn vingers bij op !

Parel62

Parel62
Spareribs om te Zoenen !!

Mmmmmmmmm ze waren weer om te zoenen !!

Mmmmmmmmm ze waren weer om te zoenen !!
Dat was weer smullen Ger ! goede combi met stamppot Raapstelen

Parel62

Parel62
Spareribs om te Zoenen !!

4 kilo zal toch wel genoeg zijn ?

4 kilo zal toch wel genoeg zijn ?

Door de jaren heen heb ik veel sparerib recepten en de verschillende bereidingswijzen ervan geprobeerd.
Volgens velen zijn de alle lekkerste spareribs, ca. 2,5 uur rustig op een BBQ gegaard, op de juiste temperatuur en diverse keren in die tijd ingesmeerd met een lekkere marinade.
Echter ik moet eerlijk bekennen dat ik meestal niet zoveel geduld heb en dat het me ook al verschillende keren is overkomen dat ze meer zwart dan bruin van de BBQ afkwamen en / of nog niet gaar waren.

Dit recept is echt de oplossing voor waanzinnige lekkere spareribs die gewoon niet kunnen mislukken.

De bereidingstijd van ruim 1,5 á 2 uur lijkt misschien erg lang echter tijdens het " wellen " kun je gewoon andere dingen gaan doen.

Bij deze spareribs mag je kluiven echter zoenen is al voldoende om het vlees van het bot af te krijgen.
De ingrediënten zijn aangegeven per kilo spareribs, wil je meer dan de verhoudingen aanpassen.

Dit is echt een recept van "Leren en proberen, proeven en combineren " .
Het voelt nog niet als een eigen recept omdat ik gebruik hebt gemaakt van andere recepten en bereidingswijzen van o.a. topchefs en recepten op internet.
Door mijn eigen ervaringen en er een persoonlijke draai aan te geven kwam dit recept tot stand en mijn vrouw en ik stonden beide versteld van deze unieke smaak en bereidingswijze.
Elke keer weer als ik een recept probeerde , zei ze !! Ger, ze zijn lekker, echter toen ik dit recept creëerde zei ze, deze spareribs zijn om te zoenen zo waanzinnig lekker.

Tja, een naam voor een recept is dan snel gevonden !! 

En ...... ook de kok kreeg een dikke zoen !!

Speciale dank aan mijn lieve kookvriendin Parel62 en haar gezin, die proefkonijntjes wilde zijn en voor het verzorgen van de mooie foto's bij dit recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de spareribs en zet ze rechtop in een pan waar ze allemaal precies in kunnen.
Verwijder het vliesje pas als ze spareribs uit het kookvocht komen dan gaat het een stuk makkelijker.
Voeg het sjalotje, citroensap, knoflook, tomatenpuree, steranijs, honing en mosterd toe.
Vervolgens de cola en voldoende hete bouillon zodat de spareribs net onderstaan.
Breng de ribben aan de kook en laat ze daarna ca. 1,5 uur, wellen op een laag vuur met de deksel op de pan.
Haal daarna de ribben uit het kookvocht en leg ze op een stukje keukenpapier, dept ze droog en verwijder het vliesje aan de holle zijde van de ribben. Meng alle ingrediënten voor marinade en legde spareribs in een ovenschaal en smeer deze vervolgens royaal in met de marinade.

Zet de ovenschaal vervolgens 10 min. in een voor verwarmde oven van ca. 180 graden.
Na 10 min de spareribs uit de oven halen en nogmaals insmeren met de marinade.
De spareribs kun je nu nogmaals voor 10 min. de oven in of je smeer ze pas later in indien je ze wilt afbakken op de BBQ.

Serveertip

Indien je deze spareribs gaat afbakken op de BBQ, leg ze dan in een aluminium bakje of op aluminiumfolie en smeer ze dan pas nogmaals in met de marinade. Zo blijft je BBQ netjes en schoon.

Ook heerlijk bij:

Boerenkool-zacht-zoet-romig-en-pittig
of
Andijvie-mysterieus

Bron

Leren en proberen, proeven en combineren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger1958


Reacties (26)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger1958
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top