Spareribs om te Zoenen !!

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2015
  • Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

  • Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

  • Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

  • Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

  • Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

  • Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

  • Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

  • Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

  • Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

    Spareribs om te Zoenen !!

Door de jaren heen heb ik veel sparerib recepten en de verschillende bereidingswijzen ervan geprobeerd.
Volgens velen zijn de alle lekkerste spareribs, ca. 2,5 uur rustig op een BBQ gegaard, op de juiste temperatuur en diverse keren in die tijd ingesmeerd met een lekkere marinade.
Echter ik moet eerlijk bekennen dat ik meestal niet zoveel geduld heb en dat het me ook al verschillende keren is overkomen dat ze meer zwart dan bruin van de BBQ afkwamen en / of nog niet gaar waren.

Dit recept is echt de oplossing voor waanzinnige lekkere spareribs die gewoon niet kunnen mislukken.

De bereidingstijd van ruim 2 uur lijkt misschien erg lang echter tijdens het " wellen " kun je gewoon andere dingen gaan doen.

Bij deze spareribs mag je kluiven echter zoenen is al voldoende om het vlees van het bot af te krijgen.
De ingrediënten zijn aangegeven per kilo spareribs, wil je meer dan de verhoudingen aanpassen.

Dit is echt een recept van "Leren en proberen, proeven en combineren " .
Het voelt nog niet als een eigen recept omdat ik gebruik hebt gemaakt van andere recepten en bereidingswijzen van o.a. topchefs en recepten op internet.
Door mijn eigen ervaringen en er een persoonlijke draai aan te geven kwam dit recept tot stand en mijn vrouw en ik stonden beide versteld van deze unieke smaak en bereidingswijze.
Elke keer weer als ik een recept probeerde , zei ze !! Ger, ze zijn lekker, echter toen ik dit recept creëerde zei ze, deze spareribs zijn om te zoenen zo waanzinnig lekker.

Tja, een naam voor een recept is dan snel gevonden !! 

En ...... ook de kok kreeg een dikke zoen !!

Speciale dank aan mijn lieve kookvriendin Parel62 en haar gezin, die proefkonijntjes wilde zijn en voor het verzorgen van de mooie foto's bij dit recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Ingrediënten voor het koken:

Per kilo spareribs !!!

1 kg varkensribben
1 teentje knoflook geperst
1 gesnipperde sjalotje
1 el citroensap
500 ml runderbouillon
350 ml cola
1 tl tomatenpuree
1 flinke tl scherpe Dijonmosterd
1 el honing
1 steranijs

Ingrediënten voor marinade:

Per kilo spareribs !!

50 ml ketjap Asin
1 flinke el bruine suiker
1 flinke el tomatenpuree
Flinke tl sambal badjak
1 tl djahe of versgeraspte gember
1 el honing
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Halveer de spareribs en zet ze rechtop in een pan waar ze allemaal precies in kunnen.
Verwijder het vliesje pas als ze spareribs uit het kookvocht komen dan gaat het een stuk makkelijker.
Voeg het sjalotje, citroensap, knoflook, tomatenpuree, steranijs, honing en mosterd toe.
Vervolgens de cola en voldoende hete bouillon zodat de spareribs net onderstaan.
Breng de ribben aan de kook en laat ze daarna ca. 2 uur, wellen op een laag vuur met de deksel op de pan.
Haal daarna de ribben uit het kookvocht en leg ze op een stukje keukenpapier, dept ze droog en verwijder het vliesje aan de holle zijde van de ribben. Meng alle ingrediënten voor marinade en legde spareribs in een ovenschaal en smeer deze vervolgens royaal in met de marinade.

Zet de ovenschaal vervolgens 10 min. in een voor verwarmde oven van ca. 180 graden.
Na 10 min de spareribs uit de oven halen en nogmaals insmeren met de marinade.
De spareribs kun je nu nogmaals voor 10 min. de oven in of je smeer ze pas later in indien je ze wilt afbakken op de BBQ.

Bron

Leren en proberen, proeven en combineren.

Serveertip

Indien je deze spareribs gaat afbakken op de BBQ, leg ze dan in een aluminium bakje of op aluminiumfolie en smeer ze dan pas nogmaals in met de marinade. Zo blijft je BBQ netjes en schoon.

Ook heerlijk bij:

Boerenkool-zacht-zoet-romig-en-pittig
of
Andijvie-mysterieus

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 05-07-2020

Inderdaad om te zoenen! Ik had 350 gram en ik ben maar alleen dus dat vond ik genoeg maar voor de rest heb ik je recept voor 1 kg aangehouden :) en het was VERRUKKELUK

parel62 avatar
parel62 12-09-2017

Zo pannetje staat weer op met 2 kilo spareribs mjummie .Aangezien het weer niet lekker word morgen om te bbq ga ik ze onder de ovengrill doen deze keer.Lekker met andijviestampot . .

parel62 avatar
parel62 18-08-2017

Ik vandaag ook gemaakt 3 kilo gezellig met prachtig weer deze heerlijke spareribs gegeten.Mijn tafelgenoten zeiden ze zijn werkelijk om te zoenen .

ger1958 avatar
ger1958 18-08-2017

@Dido, djw en oeps ik moet vandaag 4 kilo maken,hihi ( zie foto ) Hoop dat ik dan genoeg heb !!

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 29-05-2017

Namens mijn gezin en mijn gasten de complimenten voor deze spareribs! Njamnjam, 3 kilo schoon op, een blijvertje hier! Nogmaals bedankt voor het recept! Groetjes, Dido

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 25-05-2017

Meegenomen voor as zondag, dan moet ik 4 hongerige pubers voeren! Nu nog even een lekker saterecept erbij zoeken. Bedankt voor het delen, groetjes, Dido

parel62 avatar
parel62 24-05-2017

Hiep Hoi ze kunnen weer op de bbq . De zomer komt eraan !!

parel62 avatar
parel62 27-08-2016

Vanavond is het weer opletten dat we de vingers er niet bij opeten hhihi Dat word smullen !!

parel62 avatar
parel62 12-06-2016

Wow Wow !! Moest je heel veel complimenten overbrengen van mijn familie .Ze waren weer overheerlijk die Spareribs .Beste smulwebbers als de BBQ aangaat echt dit recept proberen ..!! Mjammie Mjammie ....

parel62 avatar
parel62 01-03-2016

Waren dat nou de botjes of de vingers hahhaha zo lekker waren ze alles OP.Heerlijk heb er nog paar leuke foto's van gemaakt en met stamppot Raapstelen ook een fijne combinatie .We hebben ervan gesmuld!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten