stamppot met ijsbergsla
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-08-2015
Het recept is van mijzelf, ontstaan met ingredienten die ik in huis had.
het regende hard, wou niet naar de super,
Ingrediënten 2 personen
Ijsbergsla, aardappelen, ui, spekjes mager, braadworst, peper en zout, beetje bouilon van blokje.klontje boter, drie eetlepels olie.
Benodigdheden
Kookpan, stamper, koekepan, beker van glas. lepel. mes, vork.Bereidingswijze
Kook aardappelen gaar voor twee personen,
snipper de ui ondertussen, bak de spekblokjes uit met de ui., neem uit de pan op een bord.
braad de worst gaar en bruin in 15 minuten ook in dezelfde pan., voeg ui en spekjes weer toe. houd warm.
snijd de ijsbergsla in de helft, en maak van een helft hele dunne reepjes.
zijn de aardappelen gaar, stamp ze dan fijn, voeg de ijsbergreepjes toe,
maak een bekertje bouilon uit de magnetron van blokje. voeg wat peper en beetje zout toe.
neem de worst uit de pan, voeg de ui en spek aan de pan met aardappels en groente toe,
meng alles goed door elkaar, voeg peper en zout naar smaak toe,
leg op twee borden de stamppot, met er boven op de worsten.
eet smakelijk
Serveertip
Als nagerechtje eenvoudige appelmoes met kaneel en suiker, heerlijk.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties