Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes
- Wereld, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-08-2015
Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb.
Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven.
Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang :)
Ingrediënten 4 personen
500-600 gram kippendijtjes zonder bot (kipfilet kan ook, maar is droger en minder smaakvol)1 ui, gesnipperd
2/3 teentjes knoflook, uit de pers
1 rode peper naar smaak, fijn gesneden
2/3 eetl goede curry poeder (ik vind de surinaamse erg lekker, maar iedere favoriet is te gebruiken)
1 blik kokosmelk (ong. 450 ml)
1 eetlepel pindakaas
1 pak spinazie a la creme (ong. 450 gr, diepvries)
peper en zout (kippenbouillonpoeder) naar smaak
olie of geklaarde boter
Eventueel verse gehakte koriander ter garnering
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 580,43 kcal |
Koolhydraten | 11,85 g |
Eiwitten | 31,53 g |
Vetten | 44,46 g |
Benodigdheden
Snijplank en goed mes, knoflookpers, (grote) wokBereidingswijze
Snij de kippendijtjes in stukjes, bestrooi met peper en zout. Bak ze in een scheut olie of geklaarde boter goudbruin op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook en eventueel rode peper toe en laat meebakken, tot de ui iets gekleurd is. Voeg nu de curry toe en laat al omscheppend een minuut meebakken. Voeg nu de kokosmelk toe, en de eetlepel pindakaas. Roer goed door tot de pindakaas in de saus opgenomen is.
Voeg nu de nog bevroren spinazie toe, en verwarm het geheel op zacht vuur tot de spinazie goed heet is en de saus lekker romig en dik. Breng op smaak met wat zout (of kippenbouillonpoeder) en peper en sambal naar smaak. Of zet de pot sambal op tafel voor de liefhebber!
Tot slot garneren met de koriander indien gewenst. Maakt de smaak compleet naar mijn mening!
Smullen maar!
Serveertip
Serveren met basmati rijst, (knoflook) nan, en een frisse salade. Heerlijk!
Laatste reacties
Was na de eerste aanblik verrassend lekker. Ik heb echter maar 250ml kokosmelk gebruikt en dat bleek een goede gok. Volgende keer gaan er inderdaad nog wat cashewnoten in. Kroepoek, sambal en rijst erbij, smullen!
Ik vind het een heerlijk gerecht. In plaats van diepvries spinazie heb ik verse spinazie gebruikt. De volgende keer voeg ik nog cashewnoten toe. Bedankt voor het recept,
Het heeft ons heerlijk gesmaakt. Komt nog wel eens op tafel. Dank je wel voor het delen.
Het was heerlijk. Geprobeerd met een gele paprika de boel iets op te fleuren maar het mocht de smaak niet drukken. Ga het zeker nog eens maken.😊
Het kan ook als een lokale variant op Murg Saag gezien worden. Tanzania kent vele invloeden, waaronder Indiaas, Arabisch, Europees.. Dit gerecht is een duidelijke weerspiegeling daarvan met uiteindelijk een eigen draai nog eraan ;)
Dat zou goed kunnen. Het was al duidelijk dat dat gerecht niet Zuid-Afrikaans was!
Misschien is Knorr ook ooit in Tanzania op vakantie geweest magda ;)
Volgens mij lijkt dit gerecht op de kip palava die Knorr wereld ooit eens uitbracht.
Ik heb dit reept uitgeprobeerd maar wel wat kruiden erbij gedaan was echt een aanrader, dank je wel
Spinazie is groen ja :) Heb nu een eigen foto erbij gezet, de voorgaande was door Smulweb zelf geplaatst en leek er inderdaad niet op.