Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2015
  • Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

    Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

    Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

  • Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

    Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

    Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb.
Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven.
Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang :)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500-600 gram kippendijtjes zonder bot (kipfilet kan ook, maar is droger en minder smaakvol)
1 ui, gesnipperd
2/3 teentjes knoflook, uit de pers
1 rode peper naar smaak, fijn gesneden
2/3 eetl goede curry poeder (ik vind de surinaamse erg lekker, maar iedere favoriet is te gebruiken)
1 blik kokosmelk (ong. 450 ml)
1 eetlepel pindakaas
1 pak spinazie a la creme (ong. 450 gr, diepvries)
peper en zout (kippenbouillonpoeder) naar smaak
olie of geklaarde boter
Eventueel verse gehakte koriander ter garnering
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 580,43 kcal
Koolhydraten 11,85 g
Eiwitten 31,53 g
Vetten 44,46 g
Benodigdheden
Snijplank en goed mes, knoflookpers, (grote) wok

Bereidingswijze

Snij de kippendijtjes in stukjes, bestrooi met peper en zout. Bak ze in een scheut olie of geklaarde boter goudbruin op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook en eventueel rode peper toe en laat meebakken, tot de ui iets gekleurd is. Voeg nu de curry toe en laat al omscheppend een minuut meebakken. Voeg nu de kokosmelk toe, en de eetlepel pindakaas. Roer goed door tot de pindakaas in de saus opgenomen is.
Voeg nu de nog bevroren spinazie toe, en verwarm het geheel op zacht vuur tot de spinazie goed heet is en de saus lekker romig en dik. Breng op smaak met wat zout (of kippenbouillonpoeder) en peper en sambal naar smaak. Of zet de pot sambal op tafel voor de liefhebber!
Tot slot garneren met de koriander indien gewenst. Maakt de smaak compleet naar mijn mening!

Smullen maar!

Serveertip

Serveren met basmati rijst, (knoflook) nan, en een frisse salade. Heerlijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

k_vdloop avatar
k_vdloop 22-04-2020

Was na de eerste aanblik verrassend lekker. Ik heb echter maar 250ml kokosmelk gebruikt en dat bleek een goede gok. Volgende keer gaan er inderdaad nog wat cashewnoten in. Kroepoek, sambal en rijst erbij, smullen!

CleoT avatar
CleoT 14-10-2019

Ik vind het een heerlijk gerecht. In plaats van diepvries spinazie heb ik verse spinazie gebruikt. De volgende keer voeg ik nog cashewnoten toe. Bedankt voor het recept,

ArualB avatar
ArualB 28-11-2018

Het heeft ons heerlijk gesmaakt. Komt nog wel eens op tafel. Dank je wel voor het delen.

Tomklaassens1 avatar
Tomklaassens1 12-04-2018

Het was heerlijk. Geprobeerd met een gele paprika de boel iets op te fleuren maar het mocht de smaak niet drukken. Ga het zeker nog eens maken.😊

mobiel_1419264717 avatar
mobiel_1419264717 10-01-2017

Het kan ook als een lokale variant op Murg Saag gezien worden. Tanzania kent vele invloeden, waaronder Indiaas, Arabisch, Europees.. Dit gerecht is een duidelijke weerspiegeling daarvan met uiteindelijk een eigen draai nog eraan ;)

magda1501 avatar
magda1501 10-01-2017

Dat zou goed kunnen. Het was al duidelijk dat dat gerecht niet Zuid-Afrikaans was!

mobiel_1419264717 avatar
mobiel_1419264717 25-05-2016

Misschien is Knorr ook ooit in Tanzania op vakantie geweest magda ;)

magda1501 avatar
magda1501 25-05-2016

Volgens mij lijkt dit gerecht op de kip palava die Knorr wereld ooit eens uitbracht.

Tilly64 avatar
Tilly64 18-09-2015

Ik heb dit reept uitgeprobeerd maar wel wat kruiden erbij gedaan was echt een aanrader, dank je wel

mobiel_1419264717 avatar
mobiel_1419264717 16-09-2015

Spinazie is groen ja :) Heb nu een eigen foto erbij gezet, de voorgaande was door Smulweb zelf geplaatst en leek er inderdaad niet op.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten