1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rode curry
  5. Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2015

Ingrediënten 4 personen


500-600 gram kippendijtjes zonder bot (kipfilet kan ook, maar is droger en minder smaakvol)
1 ui, gesnipperd
2/3 teentjes knoflook, uit de pers
1 rode peper naar smaak, fijn gesneden
2/3 eetl goede curry poeder (ik vind de surinaamse erg lekker, maar iedere favoriet is te gebruiken)
1 blik kokosmelk (ong. 450 ml)
1 eetlepel pindakaas
1 pak spinazie a la creme (ong. 450 gr, diepvries)
peper en zout (kippenbouillonpoeder) naar smaak
olie of geklaarde boter
Eventueel verse gehakte koriander ter garnering


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Snijplank en goed mes, knoflookpers, (grote) wok


Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes
Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes
Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes
Overheerlijke spinazie-kokoscurry met kippendijtjes

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb.
Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven.
Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kippendijtjes in stukjes, bestrooi met peper en zout. Bak ze in een scheut olie of geklaarde boter goudbruin op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook en eventueel rode peper toe en laat meebakken, tot de ui iets gekleurd is. Voeg nu de curry toe en laat al omscheppend een minuut meebakken. Voeg nu de kokosmelk toe, en de eetlepel pindakaas. Roer goed door tot de pindakaas in de saus opgenomen is.
Voeg nu de nog bevroren spinazie toe, en verwarm het geheel op zacht vuur tot de spinazie goed heet is en de saus lekker romig en dik. Breng op smaak met wat zout (of kippenbouillonpoeder) en peper en sambal naar smaak. Of zet de pot sambal op tafel voor de liefhebber!
Tot slot garneren met de koriander indien gewenst. Maakt de smaak compleet naar mijn mening!

Smullen maar!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveren met basmati rijst, (knoflook) nan, en een frisse salade. Heerlijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1419264717


Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1419264717
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top