1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Limoncello

Limoncello

Door: agent11

  • Italiaans, Alcoholische dranken
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-08-2015

Ingrediënten 6 personen


4 grote onbespoten citroenen
5 dl alcohol 96%
750ml water
250 gr suiker


Limoncello
Limoncello
Limoncello
Limoncello

Verfrissend digistief!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de citroenen. Haal met een dunschiller de schil van de citroen.Probeer zo weinig mogelijk bitter wit vlees mee te hebben. Doe de schillen in een goed afsluitbare pot en overgiet met alcohol.
Zet op een koele,donkere plaats voor ongeveer twee à drie weken. Schud de pot regelmatig eens om.
Breng het water samen met de suiker aan de kook. Laat kort doorkoken en voeg toe aan de pot.
Laat nog eens twee à drie weken staan op een koel, donkere plaats. Schud de pot ook nu regelmatig om.
Zeef het mengsel en giet in een afsluitbare fles.
Bewaar de limoncello in de koelkast of diepvriezer.

Bron

De Morgen magazine



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van agent11
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top