1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Aziatische salade Atjar boemboe met veel knapperige groenten

Aziatische salade Atjar boemboe met veel knapperige groenten

Door: pwiggers

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-08-2015

Ingrediënten 6 personen


250 gram spitskool in reepjes gesneden
150 gram worteltjes, schoongemaakt in plakjes gesneden
150 gram sperziebonen, schoongemaakt in kleine stukjes gesneden (hou deze even apart)
200 gram bloembool in hele kleine roosjes gesneden
1 rode Spaanse peper, pitjes en zaadlijsten verwijderd, in leine stukjes gesneden
1 komkommer, gewassen, in de lengte doorgesneden zaad verwijderd, in plakjes gesneden
4 flinke sjalotten, gepeld en gesnipperd
4 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
zout, witte peper

3 eetlepels zonnebloemolie of maisolie
1 dl witte natuurazijn
2 eetlepels suiker
1 theelepel zout
1 flinke theelepel koenjitpoeder (geelwortel)
1/2 theelepel kerriepoeder
1 flinke theelepel gemberpoeder (djahé)
1/2 eetlepel pittige mosterd


Verder heb je nodig


Grote schaal
flinke pan

Heerlijke knapperige groenten Indonesisch gekruid

Heerlijk bijgerecht bij een Oosterse maaltijd

Heerlijk bijgerecht bij een Oosterse maaltijd

Atjar boemboe is een heel oud recept dat ik leerde maken tijdens een kookcursus Indonesische keken bij het vormalige Nederlandse Zuivelbureau. Ik heb deze atjar al vaak gemaakt en altijd met veel succes.
Deze keer  heb ik er wat meer groenten door gedaan en ook de kruiden wat aangepast.
Echt een heerlijk bijgerecht bij een rijsttafel of Oosteerse maaltijd, maak ook gewoon als salade.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de sukjes sperziebonen een paar minuten ( 3 - 4 ) in water met zout. Laat goed uitlekken.

Verhit de olie in de pan.
Fruit hierin de sjalotsnippers, knoflooksnippers en stukjes Spaanse peper plm. 1 - 2 minuten.
Voeg de koenjit, kerriepoeder, gemberpoeder, azijn, mosterd en suiker toe.
Doe de groenten erbij. Roer alles goed door elkaar.
Breng aan de kook en laat alles 3 - 4 minuten zachtjes koken.
Laat de atjar boemboe in het vocht afkoelen.
Maak op smaak met zout en witte peper.

Tags, , , ,

Serveertip

Deze atjar kun je gerust 2 dagen tevoren maken.
De smaken trekken dan goed in en maken het geheel og lekkerder.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top