Heerlijke snelle plaattaart met rode bessen en knapperige schuimlaag

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Heerlijke snelle plaattaart met rode bessen en knapperige schuimlaag

    Heerlijke snelle plaattaart met rode bessen en knapperige schuimlaag

    Heerlijke snelle plaattaart met rode bessen en knapperige schuimlaag

Een heerlijke en snel te maken plaattaart. Ik heb hem deze keer gebakken met rode bessen, maar ook met kruisbessen, blauwe bessen of rabarber heerlijk.
De onderlaag (het deeg) wordt apart gebakken. Daarna komt de laag stijf geslagen eiwit met suiker, gemengd met het fruit erbovenop en wordt de taart nog plm. 10 minuten gebakken.
Een oud recept wat ik ooit heb gekregen van vriendin.
NB Ik heb de taart in een rechthoekige bavorm van plm. 24 x 37 cm. gebakken Je kunt de taart heel goed op de bakplaat van de oven bakken. Is je vorm iets kleiner dan wordt de deeglaag iets dikker. Geen probleem, ook lekker !

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
Deeg:
50 gram zachte boter
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eidooiers
250 gram bloem
1/2 zakje bakpoeder (plm. 8 gram)
mespunt zout
een beetje melk
Bovenlaag met fruit:
3 eiwitten
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
300 gram rode bessen of ander fruit
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 192,39 kcal
Koolhydraten 35,12 g
Eiwitten 3,49 g
Vetten 3,79 g
Benodigdheden
Bakpapier
bakplaat van de oven
mixer
beslagkommen
spatel
bakplaat of bakvorm van plm. 24 x 37 cm.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Maak een roerdeeg van de ingrediënten genoemd onder "deeg". Voeg zoveel melk toe tot een stevig roerdeeg ontstaat dat je met een spatel uitstrijkt op de met bakpapier beklede bakplaat.

Bak het deeg plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot het deeg een lichte bruine kleur heeft gekregen.
Haal de plaat uit de oven. Laat een beetje afkoelen.
Verwarm de oven verder voor tot 200 graden.

Klop intussen het eiwit heel goed stijf met de vanillesuiker en de suiker. De vanillesuiker en de suiker beetje bij beetje toevoegen anders wordt je eiwit niet goed stijf. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden en loopt dan niets uit. Dan pas is je eiwit goed.
Meng het fruit door het stijf geslagen eiwit.
Strijk het geheel uit over het voorgebakken deeg.
Zet de taart nog 10 - 15 minuten iets hoger in de op 200 graden verwarmde oven tot het ewit een lichtbruine kleur heeft gekregen.

LET OP! Niet elke oven is hetzelfde. Hou je plaattaart dus in de gaten.

Bron

Van een hele goede kennis uit Oostenrijk

Serveertip

Heerlijk bij koffie en thee.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten