1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Vispastei met filo

Vispastei met filo

Door: jhcv

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2015

Ingrediënten 4 personen


* 250 ml melk
* 2 eieren, geklutst
* 1 eetlpl fijngesneden dille
* 140 gr Griekse yoghurt
* 1/2 theelpl pimenton (gerookte paprikapoeder)
* 16 grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
* 300 gr gerookte zalm, in vlokken verdeeld
* 120 gr diepvrieserwtjes, ontdooid
* 1 kleine venkelknol, heel fijngesneden
* 8 vellen filodeeg
* 100 gr boter. gesmolten en iets afgekoeld
* 1 citroen, in partjes


Verder heb je nodig


4 ovenschaaltjes van 350 ml elk

Vispastei met filo
Vispastei met filo

Zo'n vispastei is ideaal voor doordeweeks. Terwijl het filodeeg knapperig wordt dek jij de tafel en schenk je wijn in.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Meng de melk, dille, ei, yoghurt en pimenton in een kom
3. Verdeel de garnalen, zalm, erwten en venkel over de ovenschaaltjes
4. Schenk het melkmengsel erover
5. Lef 2 vellen filodeeg op een schoon werkvlak.
6. Bestrijk elk vel met boter en verfrommel het iets en leg het op de vis
7. Herhaal met de andere vellen
8. Bak de vispasteitjes 30 minuten in de oven tot het filodeeg gaar en krokant is en de garnalen gaar zijn
9. Server met de citroenpartjes

Bron

Delicious



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top