1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Risotto met groene asperges en gerookte zalm

Risotto met groene asperges en gerookte zalm

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-08-2015

Ingrediënten 4 personen


1 sjalotje, fijngesnipperd
40 g boter
300 g arboriorijst (risottorijst)
400 ml bouillon
100 ml witte wijn
1 bosje groene asperges
50 g geraspte Parmezaanse kaas
scheut slagroom
100 g gerookte zalmsnippers
peper en zout


Verder heb je nodig


Stoomovenschaal zonder gaatjes of een ovenschaal

Risotto met groene asperges en gerookte zalm
Risotto met groene asperges en gerookte zalm

Stoomoven gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe sjalot, boter, rijst, bouillon en witte wijn in een stoomovenschaal zonder gaatjes of een ovenschaal. Afdekken met huishoudfolie en stomen zoals hieronder aangegeven. Schep de rijst af en toe een keertje om. Schil in de tussentijd de asperges en snijd ze in stukken. Voeg de asperges 10 minuten voor het einde van de stoomtijd toe aan de rijst. Weer goed afdekken.
Als de rijst gaar is en nog licht vochtig, hem uit de oven halen en de Parmezaanse kaas en slagroom erdoor scheppen. Als laatste de zalmsnippers erdoor scheppen en op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.


Stomen
96 °C / 40 minuten

Bron

Krant



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van djgosen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van djgosen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top