Penne met spinazie roomsaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 22-08-2015
Eigen variant op een recept wat ik ooit van een vriendin gekregen heb.
Makkelijk en snel op tafel.
Ingrediënten 4 personen
350 gram pennegrote zak verse gewassen spinazie (800 gram)
1 pot boursin cuisine met tuinkruiden
200 gram spekblokjes
300 gram kipfilet in blokjes
Pijnboompitjes
Peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 755,77 kcal |
Koolhydraten | 68,20 g |
Eiwitten | 45,12 g |
Vetten | 32,18 g |
Bereidingswijze
Bak de spekjes in een droge koekenpan en leg het daarna op een vel keukenpapier om uit te lekken.
Bak intussen in het restant van het vet de kipfilet rondom bruin.
Voeg in delen de spinazie toe tot het allemaal geslonken is.
Giet het kookvocht af en voeg de spekjes toe.
Voeg de boursin toe, breng op smaak met peper en warm het goed door.
Kook intussen de penne beetgaar.
Roer de penne door de saus en maak af met een handje pijnboompitjes.
Serveertip
Zelf maak ik het gerecht meestal met penne, maar iedere pasta kan hierbij gebruikt worden.
Laatste reacties
Erg lekker... en de spinazie kun je ook vervangen voor diepvries.