Penne met spinazie roomsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-08-2015
  • Penne met spinazie roomsaus

    Penne met spinazie roomsaus

    Penne met spinazie roomsaus

Eigen variant op een recept wat ik ooit van een vriendin gekregen heb.
Makkelijk en snel op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gram penne
grote zak verse gewassen spinazie (800 gram)
1 pot boursin cuisine met tuinkruiden
200 gram spekblokjes
300 gram kipfilet in blokjes
Pijnboompitjes
Peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 755,77 kcal
Koolhydraten 68,20 g
Eiwitten 45,12 g
Vetten 32,18 g

Bereidingswijze

Bak de spekjes in een droge koekenpan en leg het daarna op een vel keukenpapier om uit te lekken.
Bak intussen in het restant van het vet de kipfilet rondom bruin.
Voeg in delen de spinazie toe tot het allemaal geslonken is.
Giet het kookvocht af en voeg de spekjes toe.
Voeg de boursin toe, breng op smaak met peper en warm het goed door.
Kook intussen de penne beetgaar.
Roer de penne door de saus en maak af met een handje pijnboompitjes.

Serveertip

Zelf maak ik het gerecht meestal met penne, maar iedere pasta kan hierbij gebruikt worden.

Laatste reacties

franky_gth avatar
franky_gth 27-08-2015

Erg lekker... en de spinazie kun je ook vervangen voor diepvries.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten