Kaneelkwarkbroodje

  • Nederlands, Brood
  • 30-60 min.
  • Kaneelkwarkbroodje

    Kaneelkwarkbroodje

    Kaneelkwarkbroodje

  • Kaneelkwarkbroodje

    Kaneelkwarkbroodje

    Kaneelkwarkbroodje

  • Kaneelkwarkbroodje

    Kaneelkwarkbroodje

    Kaneelkwarkbroodje

  • Kaneelkwarkbroodje

    Kaneelkwarkbroodje

    Kaneelkwarkbroodje

Een lekker zacht broodje voor tussendoor of als lunch

Eet je koolhydraatarm? Gebruik dan het Johannesbroodpitmeel en de zoetstof i.p.v. boekweitmeel en suiker ;)

ENJOY!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-250 Gram kwark
- 2 Eieren
- 150 Gram amandelmeel
- 50 Gram boekweitmeel of Johannesbroodpitmeel
- 100 Gram suiker of zoetstof
- 2 Eetlepels kaneel
- 2 Theelepels bakpoeder
- Handje amandelschaafsel
- Zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 516,35 kcal
Koolhydraten 43,26 g
Eiwitten 19,37 g
Vetten 27,84 g
Benodigdheden
- Springvorm van 18 cm of cakeblik
- Mixer

Bereidingswijze

- Verwarm de over voor op 180 graden

- Klop de eieren samen met de kwark los in een kom

- Voeg het amandelmeel, het boekweit- of johannesbroodpitmeel, het bakpoeder, de suiker of zoetstof, de kaneel en wat zout toe. Meng het goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.

- Vet de springvorm in of bekleed deze met bakpapier en giet het beslag in de vorm

- Garneer het brood met een handje amandelschaafsel

- Bak het brood in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven.

Bron

Deels zelf bedacht, deels uitpaulineskeuken

Serveertip

- Dit brood is extra lekker met een beetje (room)boter
- Ook lekker met wat gewelde rozijnen en gedroogde abrikozen erdoor

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

PrettyPineapple avatar
PrettyPineapple

Doorsturen

Home Recepten