sliptong met beurre noisette

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-08-2015
  • sliptong met beurre noisette

    Sliptong met beurre noisette

    Sliptong met beurre noisette

in parijs kan / kon je dit supergoedkoop krijgen, maar het origineel is met rogvleugel, gekookt. in grove groenten ( wortel, ui, peterselie, prei )
me eigen variant , omdat 1: rogvleugel slecht te koop is, 2: vaak niet vers. en rog moet supervers zijn.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 sliptongen
350 gram gezouten roomboter
bordje bloem
kopje rode wijn azijn
1 el kappertjes
peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan met dikke liefst heldere , lichte dikke bodem
koeken pan.

Bereidingswijze

smelt op middelhoog vuur 250 gram van de boter, en blijf roeren , das essentieel , de boter moet donker bruin , maar niet aangebrand of zwart. daarom de lichte bodem, zo kun je de kleur goed in de gaten houden.
blus af met de azijn .
smelt de 100 gram boter in een koeken pan,
bestrooi de tong met peper ( zout zit al in de boter ) , haal even door de bloem , en bak op hoog vuur krokant ,
voeg voor opdienen de kappertjes aan de saus toe , serveer direct.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten