1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Pilaf met rundvlees

Pilaf met rundvlees

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-08-2015

Ingrediënten 4 personen


1 blik perziken
2 blikken gepelde tomaten
1 grote ui
2 tenen knoflook
250 ml sterke bouillon
350 gr rundvlees (poulet)
flinke hand rozijnen
theelepel piment
1/2 theelepel kurkuma
kaneelstokje
1/2 theelepel paprikapoeder
flinke scheut ketjap
1/2 theelepel sambal (badjak)
olijfolie
klontje braadboter
zout/peper naar smaak
rijst


Verder heb je nodig


Braadpan, snijplank, scherp mes, theelepel,


Pilaf met rundvlees
Pilaf met rundvlees

Verschillende Pilaf recepten geprobeerd en hier en daar samengevoegd. Dit recept is echt het lekkerst!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Braad het vlees aan met een klontje boter en een scheutje oliijfolie. Laat het vlees lekker bruin worden en snij ondertussen de uien in ringen en hak de knoflook fijn.
Maak ongeveer 400 ml water warm. 250 ml voor de bouillon en wat extra om de rozijnen in te weken.

Voeg de uien, knoflook en kruiden toe aan het vlees en meng dit goed door. Als de uien glazig zijn blus je alles af met de bouillon. Voeg ook de gepelde tomaten toe, het kaneelstokje, de sambal en de ketjap. Eigenlijk alles op de perziken, rozijnen en de rijst na :-)
Laat alles ruim een uur pruttelen met het deksel op een kier en op zacht vuur.
Check na een uur of het vlees al zacht genoeg is. Proef en voeg zo nodig nog wat kruiden of ketjap naar smaak toe. Meng op het laatst de perziken en de rozijnen toe.
Kook de rijst als alles klaar is en serveer dit erbij.
Eet smakelijk!

Serveertip

De pilaf is een dag later ook erg lekker, misschien zelfs wat lekkerder. Als alle kruiden een nacht hebben gestaan en het vlees heerlijk zacht is.
Eventueel kunnen er ander fruit toegevoegd worden. Denk aan ananas of banaan....hmmmm...



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ericeau


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ericeau
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top