Spinazie-ricotta cannelloni

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-08-2015
  • Spinazie-ricotta cannelloni

    Spinazie-ricotta cannelloni

    Spinazie-ricotta cannelloni

24 kitchen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g verse spinazie
1 scheutje olijfolie
1 teentje knoflook
250 g ricotta
zout
versgemalen peper
4 trostomaten
12 buisjes cannelloni
150 g Parmezaanse kaas
200 g mozzarella
150 g rucola
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 °C. Was de spinazie en laat het uitlekken. Verwarm een pan en pel en hak de knoflook. Bak spinazie kort met knoflook in een scheutje olijfolie. Laat de spinazie goed uitlekken en schep het in een kom. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de tomaten in plakjes en leg ze op de bodem van een ovenschaal. Vul de cannelloni met het spinaziemengsel. Leg de gevulde cannelloni op de plakjes tomaat en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Breek de mozzarella erover en bak de cannelloni circa 40 minuten in de oven. Serveer de cannelloni samen met een rucolasalade.

Laatste reacties

meeuw405 avatar
meeuw405 23-09-2016

Je recept meegenomen en volgende week op tafel!!

moniquek1 avatar
moniquek1 25-09-2015

Neem je recept mee lijkt me erg lekker, groetjes monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten