Een lekkere zomerse No-Bake taart met vers fruit

  • Internationaal, Banket
  • 10-20 min.
  • Een lekkere zomerse No-Bake taart met vers fruit

    Een lekkere zomerse No-Bake taart met vers fruit

    Een lekkere zomerse No-Bake taart met vers fruit

  • Een lekkere zomerse No-Bake taart met vers fruit

    Een lekkere zomerse No-Bake taart met vers fruit

    Een lekkere zomerse No-Bake taart met vers fruit

  • Een lekkere zomerse No-Bake taart met vers fruit

    Een lekkere zomerse No-Bake taart met vers fruit

    Een lekkere zomerse No-Bake taart met vers fruit

Voor de verjaardag van mijn partner en dochter wilde ik graag een taart maken die anders is dan anders. Toen ik een post op Facebook voorbij zag komen met daarop een goed uitziende zomerse fruittaart, was ik om.
De taart is makkelijk te maken en ook nog eens met een korte bereidingstijd.

De overall reactie van 16 personen was; super lekker en fris!

 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
- Frambozen 250 gram
- Rode bessen 100 gram
- Aardbeien 250 gram
- Bosbessen 250 gram
- Sinaasappel
- Poedersuiker
- Mascarpone (275 gram)
- Verse slagroom(1 en een kwart kop)
- Lange vingers
- Vanille extract of 2 zakjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Springvorm taartvorm
- Bakpapier
- Garde of keukenmachine
- Schaal (2 stuks)
- Maatbeker

Bereidingswijze

1. Bedek de springvorm met bakpapier (ook de zijkanten)
2. Doe de frambozen, rode bessen en aardbeien in een schaal met een kwart kopje poedersuiker.
3. Knijp 1 sinaasappel uit en plek met een vork het fruit totdat het een smeuïg geheel word.
4. Doe in een aparte schaal ongeveer 275 gram mascarpone met een kwart kopje poedersuiker en roer dit totdat het geheel is vermengd.
5. In de maatbeker giet je 1,5 kopje verse slagroom met 2 zakjes vanille suiker of 1 theelepel vanille extract.
6.Giet het slagroom/vanille mengel langzaam bij de mascarpone en mix alles goed door met een garde.
7.Mix het met de garde ongeveer 4 minuten lang goed door. Dit kan ook met een elektrische mixer. Het eindresultaat moet een stevige substantie geven.
8.Pak de lange vingers erbij en breek deze in kleinere stukjes. Bedek de bodem van de taartvorm met de stukjes lange vingers. (Ik heb de bodem bedekt met lange vingers en de middenlaag met biscuit)
9. Pak nu het fruit mengsel erbij en giet dit over de lange vingers (ook goed bij de rand)
10. Bedek dan het fruit met mascarpone totdat, je geen fruit meer ziet.
11. Leg nu weer een laag lange vingers of biscuit op de mascarpone.
12.Doe op deze laag ook een dikke laag fruit mengsel. Dit moet goed vochtig zijn want de lange vingers moeten dit vocht gaan opnemen om zacht te worden.
13.Dek deze laag ook af met het mascarpone mengsel.
14.Bedek de laatste laag met blauwe bessen.
15. Zet de taart voor een aantal uur in de koelkast (mag ook de hele nacht)

Bron

Http://www.zelfmaakideetjes.nl

Serveertip

Serveer de taart op een taart plateau, vanwege de meerdere lagen ziet de taart en uitnodigend en gezellig uit.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

RoxanneK avatar

Doorsturen

Home Recepten