Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Zarzuela

Zarzuela

Door: karinb

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-06-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kg grote mosselen
4 sneden koolvis
8 calmars
8 langoestines
1/2 kg rijpe tomaten
knoflook
peterselie
uien
droge witte wijn
rum
citroen
brood



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de inktvissen schoon en laat ze een half uur blancheren in court-bouillon. Snijd ze in fijne schijfjes. Maak de mosselen schoon en kook ze in water met witte wijn, uien en peterselie. Breek de schelp open en gooi 1 helft van de schelp weg. Pel de tomaten en snijd ze fijn en hak 2 middelgrote uien fijn. Verwarm 150 cc olie in een kookpan en smoor hierin de ui. Voeg de inktvis, de mosselen, de koolvis en de langoestines toe. Als de koolvis kleur heeft, doe dan de tomaten, de 8 geperste tenen knoflook en een grote lepel peterselie bij het geheel.Breng het op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar. besprenkel het met een glas rum, laat het 1-2 minuten inkoken en doe dan 250 cc witte wijn erbij. Laat dit 15 minuten doorkoken op een groot vuur. Voor het opdienen een tl citroensap toevoegen. Wrijf het brood in met een teen knoflook.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top