1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Oostenrijks genoegen - romige kipfilet met spatzle of pasta.

Oostenrijks genoegen - romige kipfilet met spatzle of pasta.

Door: mick72

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2015

Ingrediënten 4 personen


750 gram kipfilet
150 gram schouderham
2 broccoli stronken
1 bakje champignons
2 grote uien
Italiaanse kruiden (basilicum, oregano en tijm)
Cayennepeper
Peper
Zeezout
Ricotta
Kookroom (500 gram)


Verder heb je nodig


- Hapjespan
- Grote pan

Oostenrijks genoegen - romige kipfilet met spatzle of pasta.
Oostenrijks genoegen - romige kipfilet met spatzle of pasta.

Gebaseerd op het idee van het Oostenrijkse gerecht Geschnetzeltes en Spatzle.

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

* Snij de broccoli in hele kleine roosjes, en kook deze 8 minuutjes, daarna koud afspoelen (blancheren).
* Snij de kipfilet in smalle reepjes.
* Snij de 2 grote uien fijn.
* Borstel de champignons af en snijdt deze in 4-en.

* Verhit een hapjespan met wat olijfolie
Bak vervolgens de kipfilet bruin, kruidt deze met de Italiaanse kruiden, vers gemalen zware peper en vers gemalen zeezout naar smaak. Schuif de kip aan de kant en bak de champignons bruin.
* Voeg daarna de ricotta en de kookroom toe (hittebron mag nu laag).
Even doorroeren, doe de ham en de uitgelekte broccoli erbij. Nog 5 minuutjes laten doorstoven.

* In de tussentijd andere pan met water opzetten en laten koken, dan de Spatzle of pasta volgens gebruiksaanwijzing erin doen. Afgieten en serveren.

Eet smakelijk!

Serveertip

Varieer ook eens met diverse pasta of deeggerechten.
Leuk om eens zelf te maken, zie ook de verschillende recepten op Smulweb.

http://www.smulweb.nl/recepten?query=spatzle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mick72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top