Sweetcorn & mussel chowder (Jamie Oliver)
- Amerikaans, Streekgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijke variatie op een klassiek Amerikaans gerecht
Ingrediënten 4 personen
- Olijf olie- 2 plakken gesneden spek
- 1 kleine fijn gehakte witte ui
- 2 stengels fijngehakte bleekselderij
- 1 fijngehakte rode chili peper (zonder zaadjes)
- 4 maiskolven
- 2 medium aardappelen, gepeld en fijngehakt
- 900 ml groente of vis boullion
- 1 handvol panklare mosselen
- 4 el koksroom
- 1 klein handje verse peterselie
Benodigdheden
- Kookpan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Verhit een scheutje olie in een grote pan op een matig laag vuur.
- Voeg het spek, ui, selderij en chilipeper toe en kook 5 minuten het op een laag vuurtje trwijl je het roert. (laat de uien zach worden maar niet bruin)
- Haal de maiskorrels van de kolf
- Voeg de mais en aardappelen toe aan de pan
- Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 10 minuten zachtjes sudderen tot de aardappelen zacht zijn
- Pureer kort en grof met een staafmixer (niet alles hoeft fijn!)
- Voeg de mosselen en room toe em breng breng het geheel aan de kook
- In geval van mosselen in de schelp: Kook voor een paar minuten tot de mosselen hebben geopend en gooi die gesloten blijven weg. U kunt de mosselen hierna uit hun schelpen halen als je wilt.
- Haal de pan van het vuur en voeg peper en sout toe naar smaak.
- Verdeel de chowder in kommen en bestrooid het met de fijngehakte peterselie.
Bron
Http://www.jamieoliver.com/recipes/seafood-recipes/sweetcorn-and-mussel-chowder/#piRZYs26VudtG7dE.97
Serveertip
Side: Rooster een beetje brood voor erbij
Drank: Lichtzoete witte wijn (bijv. een zoete zachte pinot gris)