Kipgehaktballetjes met tagliatella
- Wereld, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 10-08-2015
Ik had wel eens trek in kipgehaktballetjes. Je ziet altijd zoveel recepten van gehakt, maar heel weinig van kipgehakt.
Na wat zoeken op internet vond ik 3 recepten en die heb ik gecombineerd en oh wat is het lekker geworden.
Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten:500 gr kipgehakt
1 jalapeno peper, kleingesneden
10 gr koriandersteeltjes, fijngehakt
1uitje, gesnipperd
1teentje knoflook, geperst
1 tl komijnpoeder
1tl paprikapoeder
0.5 tl piment
Verder nog voor bij de balletjes:
1uitje, gesnipperd
1 rode puntparika, in smalle reepjes
1 el picadillo kruiden (Jonnie Boer)
Voor de saus:
1uitje, gesnipperd
1teen knoflook, gesnipperd
2 blikken tomaten, fijngesneden met sap
handje basilicum fijngesneden
1tl gedroogde oregano
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor het gehakt er goed doorheen en zet voor een half uur in de koelkast.
De saus:
Verhit 2 el olie en fruit ui en knoflook ca 3 min.
voeg de fijngesneden tomaten, het sap, de oregano en basilicum toe en laat ca 40 min. zachtjes pruttelen.
Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Vorm 12 balletjes van het gehakt, verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de balletjes rondom bruin in ca 5 min.
Haal de balletjes met een schuimspaan uit de pan en fruit het uitje, de paprika en kruiden ca 5 min. In het achtergebleven vet.
Voeg de balletjes weer toe en laat 15 min. zachtjes pruttelen.
Lekker met Linguine of tagliatella
Serveertip
Bestrooi eventueel met de fijngehakte blaadjes van de koriander.
Laatste reacties
Wat leuk dat je mijn recept hebt gemaakt en blij dat het in de smaak is gevallen. Dank je wel!
Echt erg lekker dit is zeker een blijver dank je wel zout heb ik er alleen niet ingedaan omdat het eigenlijk al zout genoeg is
Ik ga het vandaag maken het lijkt mij erg lekker moest wel even opzoek naar de kruiden van Jonnie Boer maar AH had ze gelukkig laat je weten wat we er van vonden