1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Quiche
  6. Vega quiche lorraine

Vega quiche lorraine

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-08-2015

Ingrediënten 6 personen


1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
200 g gerookte tofu in blokjes
200 g tofu in blokjes
250 sojayoghurt
1,5 el maizena
1 prei, in fijne ringen gesneden
6 el olijfolie
50 g vegetarische belegen kaas
Peper en zout
1 el Kurkuma (geelwortel)
Nootmuskaat


Vega quiche lorraine
Vega quiche lorraine

Dit gerecht kan zowel voor de lunch als diner gegeten worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190° C boven-/ onderwarmte. Bereid het deeg voor volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pureer de tofu, yoghurt, 3 el. olijfolie en maizena tot een geheel en breng dit op smaak met peper, zout en kurkuma.
Verhit 3 el. olijfolie, fruit hierin de prei, blus de prei af met 4 el. water. Breng op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat. Giet het Tofu mengsel er doorheen en roer dit door tot een geheel.
Rol het bladerdeeg uit op het meegerolde bakpapier en bekleed de ingevette bakvorm, ca .24 cm. doorsnede, met het deeg. Verdeel het bladerdeeg over de bakvorm en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Gebruik het overhangende deeg om de randen te verterken.
Verdeel de vulling over het deeg en strooi de kaas er overheen. Bak de quiche de eerste 20 min. op de laagste stand in de oven, daarna in het midden van de oven in ca. 25 min. afbakken. De quiche is klaar als de vulling stevig is.

Serveertip

Een frisse gemengde salade past heel goed bij dit gerecht.
Als vervanger voor kurkuma kun je ook pikante curry gebruiken!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tantefanny


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tantefanny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top