1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Sushi
  6. Sushi

Sushi

Door: Go_Tan

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2015

Ingrediënten 4 personen


2 kopjes Rijst
50g Go-Tan Gehakte Gember
1 Komkommer
4 reepjes Verse tonijn
4 reepjes Verse zalm
2 el Mirin
2 el Go-Tan Sojasaus
8 vellen Nori
1 sushimatje
0,5 dl Go-Tan Dikke Ketjap


Sushi
Sushi

Heerlijke sushi kan je makkelijk thuis maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Rijst klaarmaken volgens bereidingswijze.
2. Als de rijst nog warm is 2el Mirin toevoegen en goed mengen (er gaan circa 3 sushirollen uit 1 kop rijst).
4. Tonijn en zalm marineren in Go-Tan sojasaus.
5. Komkommer halveren, zaadjes eruit halen en in langen smalle reepjes snijden.
6. Nori vel (gladde kant naar onderen) op het sushimatje leggen.
7. Een dunne laag rijst verdelen (onder 1 cm. en boven 2 open laten, links en rechts opvullen).
8. Go-Tan Gehakte Gember, komkommer en tonijn onderaan op de rijst leggen en oprollen.
9. Herhaal dit met de zalm.
10. De rollen even laten rusten daarna in stukjes snijden met een mes (nat maken).
11. Serveren met Go-Tan Dikke Ketjap.



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top