Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Een heerlijke manier om overgebleven kippeneiwitten te gebruiken..!

Een heerlijke manier om overgebleven kippeneiwitten te gebruiken..!

Door: wvv1960

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-08-2015

Ingrediënten 4 personen


5 eiwitten
200 gram witte basterdsuiker
200 gram geraspte kokos


Verder heb je nodig


Kom
mixer
spatel
siliconen bakvormpjes of bakpapier

Kokosmarcronen, super simpel en super lekker

Wat te doen met een aantal kippeneiwitten die je over hebt  gehouden van je zelfgemaakte mayonaise?  Maak er iets lekkers van :-)

Supersimpel, supersnel, en superlekker !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden

Er zijn eigenlijk 2 bereidingswijzen:

De gemakkelijke manier:
Voor de gemakkelijke manier klop je de eiwitten stijf en voegt er telkens wat suiker aan toe tot het een taaie massa is. Spatel de geraspte kokos er door.

De super simpele manier:
Zonder de eiwitten te kloppen, meng je deze met de kokos en de suiker.

Als je vormpjes gebruikt, vet deze dan lichtjes in. Bij het gebruik van vetvrij bakpapier maak je kleine hoopjes. Bak ze 10 tot 15 minuten tot ze lichtgekleurd zijn.

Serveertip

Tip: Kippeneiwit kun je prima bewaren in de vriezer en zo "verzamelen" als je na 1 keer niet voldoende hebt.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wvv1960
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top